Depresyon Kalp Ritmini Bozmuyormuş

RaPizM^^

Bayan Üye
'Yıllarca Ritm Bozukluğu Yaşayanlar Gereksiz Yere Uzun Yıllar Antidepresan Tedavisi Görüyorlar'

Acıbadem Maslak Hastanesi aritmi kliniği kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Akyol sanıldığının aksine ritm bozukluğunu depresyonla ilişkilendirmenin zor olduğunu öne sürerek ''Yıllarca ritm bozukluğu yaşayanlar hastalıklarının psikolojik kökenli olduğuna inandırılıyor gereksiz yere uzun yıllar antidepresan tedavisi görüyorlar'' dedi.

Akyol kalp kaslarında gelişen bir tür elektriksel olayın kalbin kasılmasını sağladığını kalbin düzgün bir şekilde kasılması için kalbin tüm boşluklarının birbirine uyumlu zamanlarda kasılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Kalbin dakikada 60-100 defa kasıldığını ifade eden Akyol ''Kalpteki ritm bozukluğu çarpıntıya neden oluyor bu da depresyon ve panik atak belirtisi olarak görülüyor. Kalp ritmi bozulan kişiler bu nedenle yıllarca panik atak ve depresyon tedavisi görüyor'' dedi.
Çarpıntı şikayeti olanların kalp ritmlerinin incelenmesi gerektiğini vurgulayan Akyol kalp hızının artmasının her zaman ritm bozukluğu olmadığını eğer kişi kalp atışlarını hissediyorsa bunun çarpıntının oluşması anlamına geldiğini belirtti.

Akyol hastaların başvurduğu başlıca şikayetler arasında çarpıntı kalp atışlarında düzensizlik nabız yavaşlığı baş dönmesi göğüs ağrısı yürüdüğü zaman nefes darlığı oluşması gibi şikayetlerin yer aldığını söyledi.
Kalbin elektrik sistemini tutan hastalıkların çarpıntı ataklarını kolaylaştırdığını belirten Doç. Dr. Akyol ''Sanıldığının aksine ritm bozukluğunu depresyonla ilişkilendirmek zor. Yıllarca ritm bozukluğu yaşayanlar hastalıklarının psikolojik kökenli olduğuna inandırılıyor gereksiz yere uzun yıllar antidepresan tedavisi görüyorlar. Ancak bazı kişilerde psikolojik faktörler bazı tür ritm bozukluklarının ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor. Çarpıntı taşikardi ritm düzensizliği oluyorsa mutlaka ritm sorunu var mı başka kalp hastalığı var mı araştırmak gerekiyor. Olası yapısal nedenleri de ayrıştırmak lazım'' diye konuştu.

Doğru tanının konulması için öncelikle hastanın hikayesinin düzgün bir şekilde alınması gerektiğini bununla beraber eğer mümkünse ritm bozukluğu sırasında kişinin nabzını saymasının önemli olduğunu belirten Akyol kişinin kalbinin ritminde bir düzensizlik olup olmadığını fark etmesinin de ipucu verdiğini söyledi.
Ayrıca kalp damar hastalığı kalp kapak hastalığı yüksek tansiyon tiroit kansızlık olup olmadığına bakılması gerektiğine dikkati çeken Akyol ritm bozukluğu sırasındaki EKG kayıtlarının çarpıntısı sık olup uzun süre devam edenlerde faydalı olduğunu söyledi.
 
---> Depresyon Kalp Ritmini Bozmuyormuş

Çarpıntı şikayeti olanların kalp ritmlerinin incelenmesi gerektiğini vurgulayan Akyol kalp hızının artmasının her zaman ritm bozukluğu olmadığını eğer kişi kalp atışlarını hissediyorsa bunun çarpıntının oluşması anlamına geldiğini belirtti.
:/

Teşekkürler..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst