Denizli Mantısı

İnci

1907
Prenses

MALZEMELER
Denizli Mantısı 1 adet yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagindan biraz fazla un
1 su bardagi su
Içi için: 150 gram kiyma 1 demet sogan 1 demet maydanoz 2 dilim
bayat ekmek içi 2 kasik sivi yag Tuz karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Unu derince bir kaba alin içine yumurtayi kirip sütü sürekli karistirarak
ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek çirpin. Tuzunu ayarlayin. Teflon
tavayi hafifçe yaglayip yagi kizdirin ve hazirladigimiz hamurdan bir kepçe
döküp arasira sallayarak pisirin. Ayri bir yerde soganlari ince dograyarak
pembelestirin ve kiymayi ekleyip rengi degisene dek kavurun.
Pembelesen sogan ve kiymaya maydanozu dograyip ekleyin tuzunu
biberini ayarlayip atesten alin. Bayat ekmek içini ufalayin. Hazirladigimiz
pismis yufkalarin arasina kiymali içten yayarak yufkalari üst üste dizin. 1
su bardagi sicak suyu yufkalarin üzerine gezdirin ve 10 dakika sonra orta
isili firinda suyunu çekene dek pisirin. Firindan alip sarimsakli yogurdu
üzerine gezdirin. Küçük bir tavada tereyagini eritip kirmizi biberi ekleyin
ve 1-2 kez çevirip atesten alin. Mantinin üzerine gezdirin ve üçgen
dilimler halinde kesip servis yapin.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst