Malzemeler:
2 su bardağı California Calrose pirinci
100 gr. karides
100 gr. ahtapot
100 gr. midye
½ su bardağı yeşil zeytin
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Karides, ahtapot ve midyeleri önceden ayrı ayrı haşlayın. Karideslerin kabuklarını ılıkken çıkarın. Bir tencerede yağı kızdırıp, küçük doğranmış sebzeleri kavurun ve pirinci ekleyin, pirinçler tane tane oluncaya kadar karıştırın. Midye, kalamar, ahtapot ve yeşil zeytinleri de ekleyip karıştırın. Tuz ilave ettikten sonra üzerine sıcak su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
2 su bardağı California Calrose pirinci
100 gr. karides
100 gr. ahtapot
100 gr. midye
½ su bardağı yeşil zeytin
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Karides, ahtapot ve midyeleri önceden ayrı ayrı haşlayın. Karideslerin kabuklarını ılıkken çıkarın. Bir tencerede yağı kızdırıp, küçük doğranmış sebzeleri kavurun ve pirinci ekleyin, pirinçler tane tane oluncaya kadar karıştırın. Midye, kalamar, ahtapot ve yeşil zeytinleri de ekleyip karıştırın. Tuz ilave ettikten sonra üzerine sıcak su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.