delirten enstürman (glass armonica)

_JOK3R_

Kayıtlı Üye
Glass armonica ya da harmonica ismini hayatınızda hiç duymamış olabilirsiniz. Glass harmonica 18.yüzyılda Benjamin Franklin tarafından bulunmuş bir enstrüman. Bu enstrüman, cam bardakların üstünde parmaklarımızı sürttüğümüzde çıkacak titreşimin verdiği olağan dışı ve yüksek frekanslı sesi çıkarıyor. Çalışma prensibi genel olarak böyle.
Buraya kadar her şey normal fakat gelelim işin ilginç tarafına. Bu enstrüman aslında o kadar da normal değil. Söylentilere göre bu enstrüman deli ediyor. Bu enstrümanı çalanlar delirdikleri için ya da sağır oldukları için bu enstrüman yasaklanmış bir zamanlar. Yasaklanmasının dışında bu korkuyu yaşayan müzisyenler, çalmayı bırakmışlar.
Bunun sebebi olarak ise çıkardığı yüksek frekansın insan kulağını tahrip etmesi. Uzun süre bu sese maruz kalan müzisyenlerin beyinlerinde tahribat oluşuyor.
Bütün bunların dışında bu sesi duymak insana garip bir duygu hissettiriyor. Bir de video yükledim sizin için. Sesini duymanız için..

---> delirten enstürman (glass armonica)

Enteresan bir biLgii asLında o kadar da kötü değiL beee ses iyi kafa yapıyoo xD

TeşekkürLer payLaşım için..

o kadar hoşuna gittiyse bi tane alalım sana bundan :)

Bu şeye bayıldım :D Resmen ses beynimin içine işliyor ..

Beğendim güzel bir ezgi bir daha dinlicem :D

Bu hikayeyi biliyordum fakat hiç merak edip nasıl bir ses çıkarttığını araştırmamıştım.
Lakin pekte müthiş bir ses çıkarttığı söylenemezmiş. =D
Konu için teşekkürler. =)

yukardaki yaziyi okuyunca merak ettim.normalde internetten video bakmasini filan sevmem ama merakimdan dinledim.
bilmiyorum uzun sure olunca bu yukardaki yazilanlar olabilir.
ama kulaga hos gelmiyorsa neden muzik olmuski...

Etkileri sonradan anlaşılmış ki, ondan yasaklamışlar :)

ses bi miktar kulak tırmalıyo:) ama hoş bi melodi..ki kısık sesle kulaklıkla dınledım..yuksek seslısını dusunemiyorum:S hıkayesı hosmus ama:d

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri