LoKuMuM<3
Bayan Üye
Malzemeler:
1/2 kg dana eti ( süt danası )
1 adet küçük kuru soğan
10-15 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı teryağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı et suyu ya da su
1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ ve toz şeker konur kısık ateşe yerleştirilir.Üzerine arpacık soğanlar eklenir. Ara sıra karıştırarak şeffaflaşana kadar pişirilir. Başka bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ konur. Eriyince ince kıyılmış soğan katılır. Soğan sararınca salça ve ince uzun doğranmış dana eti katılır. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Daha sonra tuz et suyu ve kavrulmuş arpacık soğanları eklenir. Tavanın kapağı kapatılır 30-35 dakika pişirilir. Sıcak olarak sofraya getirilir
1/2 kg dana eti ( süt danası )
1 adet küçük kuru soğan
10-15 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı teryağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı et suyu ya da su
1 tatlı kaşığı su
Hazırlanışı:
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ ve toz şeker konur kısık ateşe yerleştirilir.Üzerine arpacık soğanlar eklenir. Ara sıra karıştırarak şeffaflaşana kadar pişirilir. Başka bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ konur. Eriyince ince kıyılmış soğan katılır. Soğan sararınca salça ve ince uzun doğranmış dana eti katılır. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Daha sonra tuz et suyu ve kavrulmuş arpacık soğanları eklenir. Tavanın kapağı kapatılır 30-35 dakika pişirilir. Sıcak olarak sofraya getirilir