Çukurova Üniversitesi Taban Puanı, Çukurova Üniversitesi Tarihçesi, Telefon Numarası, Web Adresi

Salvo

Kayıtlı Üye
Türü : Devlet

Bilgi Alınabilecek Adres ve Numaralar :

Web Adresi : Çukurova Üniversitesi - Cukurova University
E-Mail Adresi :
Telefon : 0(322) 338 6084-5h
Fax : 0(322) 338 6945
Kampusun Adresi : Seyhan Baraj Gölü, Balcalı/ADANA
(kente 10 km. uzaklıkta)

Ayrıca osym.gov.tr / yükseköğretim programları/ kurumlar/ adresinden bilgi alabilirsiniz.

TARİHÇE

Çukurova Üniversitesi, 1973 yılında, o zamanlar Ankara Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Adana Ziraat Fakültesiyle, Atatürk Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş bulunan Çukurova Tıp Fakültesinin 1786 sayılı kanunla birleştirilmesi sonucu kurulmuştur.
1974 yılından başlayarak Temel Bilimler, İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültelerinin kurulması ile Üniversitedeki fakülte sayısı beşe yükselmiştir. 1982 yılında ise, Temel Bilimler, Fen-Edebiyat Fakültesine; İdari Bilimler, Adana İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinin Ekonomi ve İşletme Fakültesiyle birleştirilerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine; Mühendislik Fakültesi ise yine Adana İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinin Mühendislik Fakültesi ile birleştirilerek Mühendislik-Mimarlık Fakültesine dönüştürülmüştür.
Ayrıca Adana, İçel ve Hatay illeri içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yabancı Diller Yüksekokullarının tümü Üniversite çatısı altında toplanarak, Eğitim Fakültesi oluşturulmuş ve böyle bir bütünleşme Üniversiteye büyük bir akademik güç kazandırmıştır.
1992 yılına gelindiğinde, 6 fakülte, 11 yüksekokul, 3 enstitü, 1 devlet konservatuarı, 22 araştırma ve uygulama merkezinden oluşan Üniversite yeni kurulan 3 üniversitenin nüvesini oluşturmada katkıda bulunmuştur. Alt yapısı, kadrosu ve binalarıyla iki yüksekokul Mersin Üniversitesine, birisi İskenderun'da diğer ikisi Antakya'da olmak üzere üç yüksekokul modern bina, laboratuar ve modern eğitim araçlarıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine devredilmiştir. Kahramanmaraş'ta binaları tamamlayan araştırma ve uygulama merkezi, yeni Üniversitenin rektörlük binası ve iki fakülte binası olarak devredilmiştir. Böylece genç Üniversite 3 yeni üniversitenin eğitime başlamasında büyük katkılarda bulunmuştur.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri