` βэγzα '
Banned
Cretan Mousaka
KULLANILACAK MALZEMELER:
2 adet patlıcan (alacalı soyulmuş, ince şerit kesilmiş)
4 adet kabak (ince şerit kesilmiş)
200 gr dana kıyması
100 gr beyaz peynir
2 adet domates (halka kesilmiş)
1 adet sarı renkli biber (ince şerit kesilmiş)
Tuz karabiber
Beşemel sos için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1- Patlıcanlar ve kabaklar kızartılır.
2- Beşemel sos için: un tereyağıyla kavrulur, yavaş yavaş süt eklenir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
3- Sırasıyla fırın tepsisine; kabak, kıyma,patlıcan, domates, renkli sarı biber, peynir ve beşemel sos konur.
4- 180 derecede 40 dakika pişirilir.
KULLANILACAK MALZEMELER:
2 adet patlıcan (alacalı soyulmuş, ince şerit kesilmiş)
4 adet kabak (ince şerit kesilmiş)
200 gr dana kıyması
100 gr beyaz peynir
2 adet domates (halka kesilmiş)
1 adet sarı renkli biber (ince şerit kesilmiş)
Tuz karabiber
Beşemel sos için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1- Patlıcanlar ve kabaklar kızartılır.
2- Beşemel sos için: un tereyağıyla kavrulur, yavaş yavaş süt eklenir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
3- Sırasıyla fırın tepsisine; kabak, kıyma,patlıcan, domates, renkli sarı biber, peynir ve beşemel sos konur.
4- 180 derecede 40 dakika pişirilir.