Çoklu Zeka Uygulamalarının Kendi Kültürel Değerlerimiz İle Harmanlanması

уαяєη

ɘƨмɘя
Bayan Üye
Çoklu Zeka Uygulamalarının Kendi Kültürel Değerlerimiz İle Harmanlanması

Hep söylediğim bir şey var. Konu insan olunca tarihten beri süre gelen değerler ve kültür dikkate alınmalıdır. Bugün dünyanın şurasında ya da burasında adı zeka ve eğitim kapsamında telaffuz edilen uygulamalar ve bilimsel yaklaşımlarda kültürün dikkate alınması son derece önemlidir. Yoksa sadece "biz dünyada gündemde olan şu veya bu eğitim sistemini uyguluyoruz" şeklindeki yaklaşımların
virgs.gif
kültürel etki dikkate alınmadığı sürece başarıyı beraberinde getirmeyeceği kanısındayım.

Bu amaçla çoklu zeka uygulamalarının kendi kültürel yapımızla adaptasyonu ve tarihten beri süre gelen değerlerimizle harmanlanması için çalışmalara başladım. Bu gayretimde topluma ışık tutmamdaki çabalarıma birikimleriyle destek olan değerli sanatçılarımıza
virgs.gif
bilim adamlarımıza ve akademisyenlerimize de çok teşekkür ederim. Çoklu zeka uygulamalarının kültürümüz ile harmanlanması konusunda bugüne kadar Sn. Prof. Dr. Zeliha Berksoy ile Duygusal Zeka
virgs.gif
Sn. Suna Kan ile Müzik Zekası
virgs.gif
Sn. Sunay Akın ile Sözel Edebi Zeka
virgs.gif
Sn. Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk ile Tinsel Zeka ve Teoloji Zekası
virgs.gif
Sn. Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ile Eğitim Sisteminde Bilinçli Yaklaşımlar İçin Anne ve Babalara Mesajlar konularında paylaşımlarda bulunma imkanına sahip oldum. Bu paylaşımlarıma detaylı olarak Anneyiz.Biz dergisinde yer vermeye devam ediyoruz. Konuya ilişkin araştırma ve çalışmalarım yoğun şekilde devam edecek.

Hep söylediğim bir şey var. Oğlum Arhan'ın mutluluğu ancak ve ancak gelecekteki arkadaşlarının
virgs.gif
eşinin ve çocuklarının mutluluğu ile anlam bulur. O halde anneler ve babalar olarak bizler ülkemizde tüm resmin güzelliği adına çaba sarf etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu resmin renklerini çocuklar oluşturuyor. Bu nedenle çocuklarımız adına anneler ve babalar olarak bilinç düzeyimizi arttırmalıyız.

Eğitim sistemlerindeki uygulamalarda dikkate alınması gereken en önemli konuların başında tarih bilincinin ve bu tarih bilinciyle kültürel değerlerin zenginleştirilmesi çalışmalarının geldiği görüşündeyim. Sn. Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ile olan söyleşimde ifade ettikleri ve beni çok etkileyen bir cümle şuydu. "Bir millet genç nesli ile yeniden doğar." Bu doğumu gerçekleştirecek olan en önemli etkenlerin başında tarih bilinci ve dil bilinci gelmektedir. Bu yeniden doğmak meselesinin bir de kişisel anlamda 2. doğum olarak ifade ettiğim bir boyutu da vardır ki ben buna
virgs.gif
insanın zihinsel doğumu diyorum. Çocuklarımız bilim ve sanat anlamındaki gelişmeleri başka ülkelerden ve coğrafyalardan dinlememeli. Dünyanın bilim ve sanat anlamındaki gelişiminde değerlerimizle nasıl bir temel oluşturduğumuzu yakından bilmeli. Sonra evrensel insan yaklaşımı aşaması geliyor. Dünya insanı olabilmek
virgs.gif
her türlü maddi değerin ve kimliğin ötesinde Tanrı tarafından yaratılmış insan bilinci. Bu yaklaşım yaratılmış her şeyi sevebilmeyi de beraberinde getiriyor. Ancak ne yazık ki insanlık her geçen gün bu bilinçten uzaklaşmakta. Okyanusta bir damla olduğunu bileceksin ama tüm okyanusun özelliğine sahip olan bir damla.
Anneler ve babalar çocuklarınız için tarih bilincinizi derinleştirin.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri