Çokça Zikretmeliyiz

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Zikir, Cenab-ı Alllah’ı anmaktır. İhsanını ikramını hatırlamaktır. Allah’ı sevmenin alametidir. Allah’la konuşmaktır. Allah: “Beni anın, ben de sizi anayım.” buyurur.

Zikir, Allah’ın emridir. Kur’an’da Fezkiru (zikrediniz) buyurur. Zikir en büyük ibadettir.

Peygamber (a.s): “Amellerin en hayırlısı Allah’ı zikretmektir.” (Buhari Davut: 6)

Kur’an’da: “Allah’ı zikretmek en büyük şeydir.” (Ankebut: 45)

Zikir, kalbin pasını siler, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.

Zikir, şeytanın tuzağına düşmekten korur.

Bir kutsi hadiste Allah şöyle buyurur: “Kulum beni andıkça Ben de onunlayım!” (İ. Canan Hadis Ans.17/505)

Kur’an’da:

– “Münafıklar Allah’ı az anarlar.” (Nisa: 142)

– “Zikrimden yüz çevirenin geçimi dar olur.” (Taha: 124)

– “Zikrimden gafil olana şeytan musallat olur.” (Zuhruf: 36)

Peygamber (a.s) da:

– “Kulun azaptan kurtulması için zikirden daha müessir bir amel yoktur.” (İ. Canan Hadis Ans: 6/1947)

– “Zikredenleri melekler sarar.” (Ramuz El Ehadis: 386/9)

Peygamberimiz şöyle anlatır:

– “Allah’ın zikredenleri araştıran melekleri vardır. Zikreden bir topluluğa rastlarlarsa, aradığınız burada der, birbirlerini çağırırlar ve o zikredenleri kuşatırlar. Allah meleklerine sorar, onlar da cevap verir:

– Kulların ne yapıyor?

– Seni zikrediyorlar.

– Onlar beni gördüler mi?

– Hayır.

– Ya görselerdi ne yaparlardı?

– O zaman seni daha çok anarlardır.

– Onlar ne istiyorlar?

– Cennet.

– Onlar cenneti gördü mü?

– Hayır.

– O zaman cennet için daha çok çalışırlardı.

– Neyden kaçınıyorlar?

– Cehennemden.

– Onu gördüler mi?

– Hayır.

– O zaman cehennemden daha çok kaçınırlardı.

Bunu üzerine Allah (c.c) :

– Sizi şahit kılıyorum. Onları affettim.

– Ya Rabbi! Onların arasında falanca günahkâr kulun da var. Bir iş için onlara uğramıştı.

– Onlarla olanı da affettim.”

Bir hadiste: “Zikredenlerden yüz çevirenlerden Allah da yüz çevirdi.” (R. Salihin: 1449) buyrulur.

Kur’an’da: “İnananların kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşmuştur. Dikkat edin kalpler ancak Allah’ı anmakla huzura kavuşur.” (Rad: 28) buyrulur.

Kul zikirle Allah’a yaklaşır. Kulun zikredememesi büyük bir cezadır. Çünkü kulun Allah’ı anabilmesi, hidayet meselesidir.

Yeryüzünde canlı cansız ne varsa Allah’ı zikretmektedir.

Kur’an’da: “Hiçbir şey yoktur ki Allah’ı zikretmesin. Fakat bunu siz anlayamazsınız.” (İsra: 44)

“Yerde gökte ne varsa herşey Allah’ı zikreder.” (İsra : 44)

“Sabah akşam Rabbini an. Gafillerden olma!” (A’raf: 205)

Peygamber (a.s): “Rabbini zikredenle etmeyenin hali ölü ile diri arasındaki fark gibidir.” (R.Salihin: 1463) der.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri