"Çok yakışıklı bir adamı kendime yakıştırmıyorum"

AySe^^

Bayan Üye
Korel Kubilay, Kosmos'taki rolünü ve yeni hayatını anlattı

Korel Kubilay, Deniz Pulaş, Begüm Özbek, Merve İldeniz, Ebrü Ürün 1990’lı yıllara damgasını vuran mankenlerdi. Ama hepsi mankenlikten elini eteğini çekti. Korel Kubilay, 29 yaşında “Hayatımı garanti altına almak istiyorum” dedi ve büyük bir mağazada müdür oldu. İki yıl önce de ailesinin yanına Eski Foça’ya yerleşti. Yedi yıldır podyuma çıkmayan ve çocukluğundan beri oyuncu olmak isteyen Kubilay’a ilk şansı Reha Erdem verdi. 46’ncı Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ödülünü alan ‘Kosmos’ filminde rol alan Kubilay’la filmini ve hayatını konuştuk.

HT MAGAZİN / Oya DOĞAN

*** Mankenlik kariyerinizden bir anda vazgeçip İstanbul’dan uzaklaştınız. Sizi ne küstürdü?
Defileden katalog çekimine koştuğumuz çok yoğun bir dönem yaşadık. Ama 2001 kriziyle işler durdu. Ben de kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen bir kadınım. O nedenle hayatımı garanti altına almak adına moda sektöründe çalıştım. Ayrıca bizim zamanımızda dayanışma, gerçek arkadaşlık vardı. Herkes eşitti.

"MANKENLİK MESLEĞİ BİTTİ"

*** Peki bu eşitliği ne bozdu?
Podyumlarda starlık dönemi başladı. Starlara çok para verilince de bizim ücretlerimiz düştü. Firmalar defile yapmak yerine star isimlere para vererek mağazalarına getirdiler. Böylece mankenlik mesleği sona erdi.

*** Mankenler de bu nedenle mi oyunculuk yapmaya başladı?
Onu bilemem ama Reha Erdem bana “Sende bir ışık var, benim filmimdesin” dedi. Biz iyi resim veriyoruz ve kamerayla aşk yaşıyoruz. Sanırım ekran güzel insan seviyor.

*** Reha Erdem’in Kosmos filmine girmeniz nasıl oldu?

Eski Foça’da yaşıyorum, menajerim Sema Erat telefon etti ve “Kosmos filmi görüşmesi için gel” dedi. Reha Erdem’le karşılaştığımızda hiç deneme çekimi yapmadık, sohbet ettik. Sonra telefon geldi ve “MS hastası bir karakteri canlandıracaksın, çalış” dediler. Tekrar buluştuğumuzda elimde bir bastonla, MS hastası gibi yürüyordum. Ardından da kendimi Kars’ta sette buldum.

"ÇIPLAKLIĞI TARTIŞMAK KOMİK"

*** Reha Erdem filminde oynamak sizi zorlamadı mı?
Kendimi yönetmene teslim ettim. Bana “Hazırlanmadan gel” dedi, sette onun direktiflerine uydum. Çocukluk hayalim sinema yapmaktı. Bunun Reha Erdem’le olması bana Allah’ın bir lütfu. İnşallah seyirci bu filmi izler. Çünkü böyle bir filmi bir daha Türkiye’de izleyemezler.

*** Filmde çıplak kaldığınız ve Kosmos’un sırtınızı yaladığı sahne şimdiden çok konuşulur oldu.
Çok güzel bir sahne o. Fantastik bir film olduğu için Kosmos sırtımı yalayarak beni iyileştiriyor. Bugün çıplaklık ve sevişme sahnelerini tartışmamız bana komik geliyor. Çünkü oradaki ben değilim, yüzbaşının baldızı.

*** Peki aşkla aranız nasıl?
Yalnızım ve çok mutluyum. Geçmişte sıkıntılı bir ilişki yaşadım. Şu anda aşka hazır değilim. Zaten ben platonik aşkı daha çok seviyorum.

*** Neden?
Çünkü zararsız. Sevdiğin adamla ilgili hayaller kuruyorsun. Böylesi daha güvenli. Artık eski aşklar kalmamış. Herkesin gözü birbirinde. Ben böyle şeyler yaşamak istemiyorum.

*** Nasıl erkeklerden hoşlanıyorsunuz?
Değişik bir karizması olan kişileri beğenirim. Kendime çok yakışıklı bir adamı yakıştırmıyorum.

"YAŞADIĞIM YERDE TRAFİK IŞIĞI BİLE YOK"

*** Neden iki yıl önce Foça’ya yerleştiniz?
İşler azalıp, özel hayatım da kötü gitmeye başlayınca beni İstanbul'da tutacak bir şey kalmadı. O nedenle ailemin yanına Eski Foça’ya gittim. Çok huzurlu, sakin bir hayatım var. Doğayla iç içeyim. Trafik ışığının bile olmadığı bir yerde yaşıyorum.

*** Orada nasıl geçiniyorsunuz?
Aslında her hangi bir geçim kaynağım yok. İki yıl önce İstanbul’da yaşadığım evimi satmıştım. Hâlâ o evin parasıyla geçiniyorum. Zaten burada çok fazla paraya ihtiyacım olmuyor. Çünkü kendi bahçemde yetiştirdiğim sebzelerle besleniyorum.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri