Çocukluk Yıllarından İşitilenler ve Etkileri (:

Debresif

Bayan Üye
Küçükken bir bayram sabahı kurban kesildikten sonra bozacı geçiyordu. Bağıra bağıra bozaa bozaaa. yerlere yatmısım boza isterim diye ne olduğunu bildiğimden değil :D Adam bağırıyor ya satıyor ya o zamanlar her şeyi istendiği yaşlar tabi :D
Babannem "kızlar Boza İçmez" deyip almamıştı bozamı o gün bugün 26 yasına geldim hala boza içmişliğim yoktur. Yine o zamanlar hanımların günleri hiç bitmezdi altın günü çeyrek günü her gün bir gün yapılırdı neredeyse tabi gün demek pastalar börekler çörekler kekler türk kahveleri demekti. Herkes ballandıra ballandıra türk kahvesi içerlerdi. Bende çok ağlardım bende istiyorum diye. Annem öncülük eden lafını ederdi. Çocuklar içmez hşşş. Ardından tüm komşular destek çıkardı beni bu laf kesmez ben hala ağlardım. Bu sefer ikinci söz gelirdi. "Kahve İçen Kızlar Kararır" 26 yaşına geldim hala kahve içerken bir garip hissederim kendimi sanki yasaklanmış bir şeyi yapıyor gibi :D Yine o yıllardı. gece ağzımızda bir sakız kocaman balon yapar patlatırdık suratımız yapış yapış sakız içinde kim aldırır daha büyük balon yapmaya çalışırdık :D takii annemden " Çıkar o sakızı gece sakız çiğnenmez ölü eti çiğnemek gibidir" bu sözün üzerine o balonu şişirme iştahını bırakın sakızı çigneme zevki bile kalmamıştır. Hala bugün bile ağzıma almamısımdır nasıl bir etki yarattıysa sakız :D
Anaokul yıllarımdı, demek uykumu iyi alamamışım ki esnemişim. Öğretmenden cevap: "Çocuklar sizsiz olun ağzınız açık esnemeyin yoksa şu içerde dolaşan sinek ağzınıza kaçar esneyen ağzı açık çocukların ağzına kaçıyor" gelde şimdi esne gönlünce :D

---> Çocukluk Yıllarından İşitilenler ve Etkileri :)

:D haklısın çoğu gerçektende oluodu nick inin sonucu bu yaşadıkların değil dimi :)

---> Çocukluk Yıllarından İşitilenler ve Etkileri :)

:D haklısın çoğu gerçektende oluodu nick inin sonucu bu yaşadıkların değil dimi :)

haha bu batıl inançların büyük kısmının sırf çocukları korkutmak için söylendiğini düşünüyorum. Birde yağmurdan sonra hani toprak mis gibi kokar ya babanneme derdim "toprak mis gibi kokuyor çok seviyorum yağmur sonrası toprak kokusunu" Babannemin onada cevabı hazırdı. " Çok günah öyle denmez ölüleri rahatsız edersin" :D Hala demeye korkarım toprak güzel kokuyor diye :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri