Çocuklarda Korku

DeeLoer

Kayıtlı Üye
Çocuklarda Korku

3-4 yaşlarındaki çocuklar hayal güçlerindeki canavarların gerçek olduğunu sanırlar.Onlarla alay etmeden bu korkularını yenmelerini sağlayabilmelisiniz.

Çocuklar 3-4 yaşları arasında inanılmaz bir hayal güçüne sahip olurlar.Bu yaşlarda süper güçlere sahip hayal kahramanlarının varlıklarına nasıl inanıyorlarsa onlara zarar verebilecek hayal ürünü canavarlarının yada doğa üstü güçlerin varlığına da fazlasıyla inanır ve korkarlar.

Çocuklarınız bu yaşlarda artık dış dünyaya karşı çok daha meraklı olduğu için tv'lerde gördükleri bazı hayal dünyası olayları ve oyuncaklarını gerçek sanabilirler.

Hayallerinde barınan kötü varlıkların örneğin canavarların onları korkuttuğunu,kendisine zarar vereceklerini söyleyebilir ve karanlık ortamda bulunmaktan yada yalnız uyumaktan kaçınabilirler.

Böyle bir durumda çocuğunuzla konuşup,onun korktuğu şeyleri kendisine açıklamasını hatta eğer,''Odamda canavar var'' diyorsa ''Gel birlikte bakalım'' diyip odasını onunla kontrol etmenizi BebeklerKulubu.com olarak öneririz.

Çocuğunuzu dinledikten sonra onunla kesinlikel alay etmeden ,'' Bak senin yaşlarındayken bende böyle canavarlar var sanıyordum ama büyüyünce bunların gerçek olmadığını '' öğrendim diyerek onu sakinleştirebilir odasını kapısı açık uyumak istiyorsa odanın kapısını açık bırakabilir ve ''Ben yan oadadayım bana seslendiğinde hemen yanında olucam'' diyerek onun rahat ve güvende uyumasını sağlayabilirsiniz.

Eğer çocuğunuz birlikte kendini güvendiği oyuncağı ile uyumak isterse buna izin verip zaten şimdiye kadar isim takmış olduğu oyuncağının kendisini koruyacağını ona söyleyebilirsiniz.

Kesinlike Korku Filmi İzlemesine Müsade Etmeyin

Bu yaşlardaki çocuklar hayal güçü ile gerçeği karıştırabildiğinden kesinlikle onlara korku veya şiddet içerikli çizgi diziler ile filmler izletmeyiniz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri