![hayirdemeyigrenin.jpg](http://img641.imageshack.us/img641/134/hayirdemeyigrenin.jpg)
Biz Anne ve babalar olarak çocuklarımıza hayır demesini bilmiyoruz bunu kabul ederek sizlere Çocuklarımıza hayır diyebilmemiz için gerekli olan bir kaç öneriye deyinmek istiyorum çocuğumuzun kişisel gelişimi için ona hayır demenin çok önemli olduğunu düşünüyorum bunu yapmayı bende deniyorum gerçi ne kadar başarılı oluyorum tartışılır..
Çocuğuna hayır diyemeyen, böyle olunca da parmakta oynatılan yeni nesil anne-babalara günümüzde sık rastlamak mümkün. Oysa bu tarz çocuk yetiştirme, sadece kendini önemseyen bir nesil yetişmesine neden olabilir.
Çocuğa hayır kelimesi net ve kararlı bir şekilde söylenmelidir.Açıklandıktan sonra verilen kararlardan dönülmemelidir. Konuyla ilgili gereksiz bir tartışmaya girilmemelidir. Anne-babanın ses tonu kızgın ya da yalvarır şekilde olmamalıdır.Göz teması kurulmalı ve basit cümleler kullanılmalıdır.Kurallara uyan veya uymaya çaba gösteren çocuğun davranışları gözden kaçırılmamalıdır.Çocuk eğitiminde ödüllendirme yöntemi öncelikle tercih edilmeli ve memnuniyet hissettirilmelidir, çocuğun olumlu davranışının tekrarlanmasını arttırmada çok işe yarayacaktır.