Çocuğunuza asla bunları yapmayın!

'Kartaliçe

Bayan Üye
Çocuğunuzun ateşi varken asla yapmamanız gerekenlere dikkat!

Ateşi olan çocuğunuza neler yapmanız gerektiğini ve hangi durumlarda hemen doktora gitmeniz gerektiğini ‘Eyvah! Çocuğumun Ateşi Var!’ başlıklı yazıda ele almıştık.

Önemli bir konu daha var ki, doğru olduğu düşünülen yanlışlar…

Uzmanlar, ateşi varken çocuğunuza asla şunları yapmayın diyor:

• Üşümesin diye daha kalın giysiler giydirmek,
• Oda sıcaklığını arttırmak,
• Üzerine battaniye, yorgan örtmek,
• Çok sıcak içecekler vermek,
• Çok soğuk içecekler vermek,
• Soğuk suyla banyo yaptırmak,
• Özellikle viral enfeksiyonlarda yüksek ateşli çocuğu aspirinli suyla silmek,
• Alkol ve sirke ile vücudunu silmek,
• Doktora danışmadan ilaç kullanmak,
• Ateş düşürücü ilacı aşırı dozda vermek,
• Ateş düşürücü ilacı eksik dozda vermek,
• İlacı zamanında vermemek,
• Ateşli olduğu için huysuzlanan çocuğa bağırmak, çocuğu sarsmak ya da sallamak.

---> Çocuğunuza asla bunları yapmayın!

bu konu cok onemli gercektende.

benim yegenmde ateslenmisti cok asiri, havale gecirmis boyle nefes filan alamamis, enistemde soguk su ile yuzunu yikamis kendine gelsin biraz atesi dussun diye ama cok daha kotu olmus, yuzu morarmis nefes alamamis. (doktor dediki, soguk su cocugun kaslarini kasar ve kasilir kalir) oylede oldu..
sonra doktor geldi, birsey yapmayin dedi, kapiyi acik tutmayin su koymayin filan, doktor gitti, buseferde birsey yapmadigimiz icin yusek ateslendi yine titreyip havale gecirdi (hafif) yine ambulas cagirdik, yine geldi bakti gitti... atesi tekrar yukseldiginde cok degil ama hafif soguk ilik su ile artik atesini dusurmeye calistik...
canim benm ozaman 1 yasinda idi. ben hafif havale gecirdigini gordum elim ayagim kesildi. bir yandan agliyom filan. ablam diyor sen ilk gecirdigini gormedin oluyor sandim.. iyiki gormemissim.
zaten elime dogdu, isi gucu beni korkutmak bu cocugun... bir buyuseydi hayirli ile :)

yani gercektende bazen bildigimiz yanlislar hayat tehlikesi tasiyabiliyor. gercekten ama gercektende en basit olarak saydigimiz hastalik (rahatsizlik) oldugunda kesin bilgilerimiz yoksa mudahale etmemek gerek.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri