Çocuğunuza Aşı Yaptırın!

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
asforumdas.jpg

Malum yeni öğretim yılı başladı. Öğretim yılının başlamasıyla birlikte hava durumundaki dengesilik de grip salgınını hortlattı.Uzmanlar, okula yeni başlayan çocukların hastalıklardan korunması için grip aşısı olmaları gerektiğini söyledi.

Gribal enfeksiyonlara yol açan nedenleri ortadan kaldırmak gerekmektedir. Okullardaki sınıfların öğrenci sayısını arttırmamakta fayda var. Zaten okullar bu hususlara dikkat ediyor. Sınıf havalandırmalarının çok iyi olması gerekiyor. Hasta olan öğrencilerin sağlam arkadaşlarının yanında eğitim görmemesi lazım. Öğretimlerine ara vermelerinde fayda var.

Uzmanlar, okula başlayan çocuklarda bulaşıcı hastalıklar konusunda artış gözlendiğini belirterek, "Gribal enfeksiyonlar, kalabalık, havalandırmanın az olduğu, hijyenik şartların olmadığı okullarımızda meydana geliyor. Ekim ve nisan ayı arasında büyük artışlar göstermektedir.

Aşı her yıl farklı formlarda ortaya çıkıyor. “Bu formların piyasaya eylül ayında çıkıyor. En erken eylül başı ve ortası gibi yapılabilir. Grip ilkbahar ve kış aylarında çok sık görülüyor. Eylül ayından başlayıp mart, nisan ayına kadar uygulanabilir”

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri