Çoban Pilavı Tarifi

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
07c73e94168890d2c8fcf905b9eff9fd_M.jpg


Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

1 su bardağı pilavlık bulgur

Yarım su bardağı yeşil mercimek

1 soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 taze soğan

3.5 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım demet taze nane

Tuz


Hazırlanışı:

Bulgur ve pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.

Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle bir tencereye alın.

Haşlandıktan sonra suyunu süzün.

Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

Kıyılmış taze soğan ve suyu ilave edin.

Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur ve haşlanmış mercimeği ilave edin.

Kuş üzümü ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Yüksek ateşte 2 dakika pişirin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin.

Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst