Cırakta (ırak) /Cırakta (ırak) yapılışı, tarifi / Cırakta (ırak)Hakkında

AySe^^

Bayan Üye
ciraktab.jpg

Malzemeler
1 yemek kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için;
Tereyağı, toz şeker ya da reçel
Yemeğin Tarifi
Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın).
Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın.
Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin.
Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün.
Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin. Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst