Cinsiyet Rolleri

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Oğlunuzun odasına giriyorsunuz, oğlunuzun arkadaşı Ayşenin bebeğinin altını değiştiriyor ve size “bana böyle bir bebek alır mısın?” diye sordu.

4 yaşındaki oğlunuzun odasına giriyorsunuz, oğlunuzun arkadaşı Ayşenin bebeğinin altını değiştiriyor ve size “bana böyle bir bebek alır mısın?” diye sordu.

180-bxp49463.jpg
Birinci Adım: kendi kendinize sorun

“Niçin böyle yapıyor?”

· Televizyondan görmüş olabilir
· Arkadaşının sahip olduğu şeyden istiyor
· Onun için farklı ve ilgi çekici bir oyuncaktır. Diğer oğlanların hiç biri böyle bir oyuncağa sahip değil
· Bez değiştirmeyi yetişkinlerden görmüştür
· Oyunda baba oluyordur

Mesaj Örnekleri:

· Kızların yaptığı şeyleri yapan erkekler normal değildir ve homoseksüel olabilirler
· Yalnız kızlar ve kadınlar bebeklere bakarlar
· Farklı çeşit oyuncaklarla oynamak, yaratıcılığı artırdığı için iyidir.
· Cinsiyet rolleri karşılıklı değiştirilmelidir.

İkinci Adım: Şimdi kendinize sorun

“Hangi tepki istediğim mesajı verecek?”

İletmek istediğiniz mesaja yönelik tepkiye karar verin ve çocuğunuza öğretmek istediğiniz şeyi öğrenin.

Olası Tepkiler

Tepki: “ Bu bir kız oyuncağıdır, erkekler bebekler ile oynamaz”

Mesaj: Yalnıza erkeklerin ve yalnızca kızların oynayacakları oyuncaklar vardır.

Tepki: ”Sana böyle bir oyuncak almayacağım fakat arkadaşınki ile oynayabilirsin”
Mesaj: Karmaşık bir mesaj. Çocuk kendini böyle bir oyuncağı olmayacak fakat oyuncaklarla oynaması normaldir

Tepki: “Benim için problem değil, fakat baban böyle bir şeyin alınmasına müsaade etmez”

Mesaj: Anne ve baba her şey üzerine aynı fikirde değiller. Bu durumda baba patron.

Tepki: “bu konu hakkında düşüneceğim, niçin sen ve Ayşe başka bir şeyle oynamıyorsunuz?”
Mesaj: Şu an oyuncaklarla oynamak için uygun değil. Eğer annenin bu konuda düşünmeye niyeti yoksa, bu konuyu görmezlikten gelmeyi tercih ediyorsa, o tepkileri yoluyla mesajlarını iletiyor.

Tepki: “Baba rolünü oynamak ne hoş”

Mesaj: Oyun yetişkin yaşama için provadır. Bebek bakımı kabul edilebilir yetişkin erkek davranışıdır

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri