Cinler Hakkında Toplu Bilgi Geçiti #1

Datxy

<-!|_{(*'SaNSaR SaLVo'*)}_|!->
Kayıtlı Üye
Cinler saf ateşten yaratılmış varlıklardır.

Onlar evlenir ve çocuk sahibi olurlar.

(Gece gece daha fazla yazamayacağım kusura bakmayın yarın sabaha baya bilgi yazarım)

---> Cinler Hakkında Toplu Bilgi Geçiti #1

Konu başlığı altında tartışma yaratmak değil derdim; şimdiden bunun için özür diliyorum lakin ben de düşüncemi belirtmek istiyorum.

Öncelikle yorumunuza ya da düşüncenize saygı duyuyorum.
Lakin siz ''yokturlar'' dediğinizde onların varlıkları hakkında bir hüküm vermiş oluyorsunuz. Bunun kendi düşünceniz olduğunu belirtmeniz gerekiyor; çünkü bunun doğruluğunu kanıtlayan herhangi bir kaynak belirtmiyorsunuz.

Benim burada ''vardırlar'' demem de doğru değildir, size bunu somut kanıtlayamam; lakin Kur'an- ı Kerim'de olduklarına dair kesin bilgi söz konusudur. Ancak bu bilgi inançla doğru orantılıdır. Tabii mucizevi durumları görmek istemeyen, perde inen gözlere diyecek sözüm yok.

Ben Kur'an-ı Kerim'e dayanarak olduklarına 'inanıyorum'.

Sizden ricam, kesin hüküm belirtmeniz yerine, kendi fikriniz olduğunu belirtmeniz.

Teşekkür ediyorum.

Bunu yazarken benim zaten kendi fikrim olduğunu biliyorsunuz hanımefendi.

Bunu yazarken benim zaten kendi fikrim olduğunu biliyorsunuz hanımefendi.

Böyle olmalı zaten, ancak inanç söz konusu olan bir meselede var ya da yok demek ne kadar doğrudur?

İnanmıyorum demeniz çok daha doğru olur, kendi düşüncenizi belirtmesi de ancak bu noktada olur.

Böyle olmalı zaten, ancak inanç söz konusu olan bir meselede var ya da yok demek ne kadar doğrudur?

İnanmıyorum demeniz çok daha doğru olur, kendi düşüncenizi belirtmesi de ancak bu noktada olur.

Hanımefendi ö.Ä·.ü.z.e tapanlara saygı duyuyor musunuz? Mesela bazı insanlara hakaret ederken ö.k.ü.z diyoruz.
Herkesin inancı kendisi ile alakali bir şey.
Zaten genel yorum yapmam saçma olur. Yorumları kendi mantığım ile ilgilidir. Size göre vardır bana göre yoktur.

Bahsetmeye çalıştığınız şey saçma kopyala yapıştır konuşanlar için söyleyin siz isterseniz.

Hanımefendi ö.Ä·.ü.z.e tapanlara saygı duyuyor musunuz? Mesela bazı insanlara hakaret ederken ö.k.ü.z diyoruz.
Herkesin inancı kendisi ile alakali bir şey.
Zaten genel yorum yapmam saçma olur. Yorumları kendi mantığım ile ilgilidir. Size göre vardır bana göre yoktur.
Bahsetmeye çalıştığınız şey saçma kopyala yapıştır konuşanlar için söyleyin siz isterseniz.

Öküz somut bir varlıktır. Benim bahsettiğim ise farklı bir alemden olan bir varlık.

Ben tapınmaktan, Tanrı edinmekten söz etmiyorum hanımefendi.
Ben tamamı ile 'var ve yok' demenizden bahsediyorum.

Herkesçe gözle görünen veyahut somut bir varlığa vardır demeniz doğrudur, ancak gözle görünmeyen bir varlığa vardır ya da yoktur demenin doğru olmadığı kanaatindeyim.

Bana göre vardır demiyorum ben, ''ben olduklarına inanıyorum'' diyorum.

Siz de söylüyorsunuz ''Herkesin inancı kendisi ile alakali bir şey.''

Bu tarz dini konularda kesin yargıya varılmaz, inanmıyorum demeniz yeterliydi diyorum yalnızca.

Bahsetmeye çalıştığım şey saçma değil, inanç boyutunda olan bir şeye kesin cevap veremezsiniz, inancınız doğrultusunda yorumda bulunursunuz.

Bunu saçma buluyorsanız tartışmanın belli bir sonuca varacağını düşünmüyorum zaten, teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

İyi de kimseye hakaret etmediğim sürece uslubum beni ilgilendirir.

Somut varlıklardan bahsetmissiniz ne güzel. Soyut(matematik hariç) varlıklara inanmam.

İyi de kimseye hakaret etmediğim sürece uslubum beni ilgilendirir.

Somut varlıklardan bahsetmissiniz ne güzel. Soyut(matematik hariç) varlıklara inanmam.

Bahsettiğim şey buydu, sözlerim amacına ulaşmış, ne mutlu.

''Soyut(matematik hariç) varlıklara inanmam.''

Ben de bundan söz ettim; soyut varlıklar yoktur demek yerine, soyut varlıklara inanmam demeniz doğru olur demeye çalıştım.

İyi günler.

Bahsettiğim şey buydu, sözlerim amacına ulaşmış, ne mutlu.

''Soyut(matematik hariç) varlıklara inanmam.''

Ben de bundan söz ettim; soyut varlıklar yoktur demek yerine, soyut varlıklara inanmam demeniz doğru olur demeye çalıştım.

İyi günler.

Sizin beni algılama şekliniz benim sorunum değil. Size de iyi günler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri