Çin Usulü Böbrek (Çin Yemeği)

ashli

Bayan Üye
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber
ile karıştırılınış)
6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince
dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Böbrekleri mısır nişastasına bulayınız. Silkeleyerek mısır nişastasının
fazlasını atınız.
Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Böbrekleri içine atıp 5
dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız. Delikli kepçeyle
çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.
Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz. Sarmısak, sivri
biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika
kızartınız.
şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan
sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.
Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. Böbrek ve sosu,
ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst