Çin Usulü Balık (Çin Yemeği)

ashli

Bayan Üye
MALZEMELER
kg alabalik, pullari kazinip, içi temizlenmis, ancak kafasi ve kuyrugu
üstünde birakilmis
Tuz ve karabiber
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 demet taze sogan, 2.5 cm boyunda kesilip uzunlamasina ikiye bölünmüs
1 küçük parça taze kök zencefil, veya kuru zencefil
1 küçük yesil biber, dilimlenmis
100 gr mantar, çok ince dilimlenmis
2 yemek kasigi soya sosu
Taze sogan, süslemek için
Ayçiçek yagi, yaglamak için

YAPILIŞ TARİFİ
Firini 180 C'ye isitin. Baligi alacak kadar büyüklükte alüminyum folyo kesip
yaglayin.

Baligi kurulayip içini disini tuz ve biberleyin. Folyonun üstüne koyun.
Bir tavada yagi isitin, taze sogani, zencefili, yesil biberi ve mantari ekleyip,
sik sik karistirarak 1 dakika pisirin. Soya sosunu ekleyip,
bir iki defa karistirarak 1 dak. daha pisirin.
Karisimi baligin üstüne döküp folyonun kenarlarini kapatin.
Firinda 45 dak. pisirin

Baligi dikkatlice bir servis tabagina alin. Taze sogan ve mantarlarla
süsleyip, sosunu üzerine döktükten sonra servis yapin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst