Çimçim Karides Salata

LoKuMuM<3

Bayan Üye
ksalata.jpg


Malzemeler
200 gram karides
Yarım su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet beyaz soğan
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı
Pirinçleri ılık suda 15 dakika bekletin.
Tavaya tereyağını alıp eritin.
Pirinçleri süzüp tavada tereyağı ile kavurun.
Pirinçler hafif sertleştikten sonra 1 su bardağı su ekleyin.
Tuzunu ekleyip, tavanın kapağını kapatın.
Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Havuçların kabuğunu soyup rendeleyin.
Beyaz soğanı halkalar halinde doğrayın.
Karidesleri limonlu suda 10 dakika haşlayın.
Soğumuş pirinçleri kaseye alıp, soğan, havuç, tuz ve maydonuzu ekleyip karıştırın.
Pirinci tervis tabağına alıp üzerine haşlanmış karidesleri dizin.
İsteğinize göre üzerinde zeytinyağı gezdirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst