LoKuMuM<3
Bayan Üye
Manisa''da eski dönemlerde gelinlik kızlar, evlerine gelen görücülere bu kahveyi ikram edermiş.
Bol köpüklü kahvenin üzerine öğütülmüş badem konurmuş. İşte o ''''cilveli'''' adıyla bilinen Türk kahvesi
Eski dönemlerde şehzadeler için de özel olarak hazırlanan bu kahve, asıl şöhretini gelinlik kızlarla edinmiş. Gelinlik kızlar eve gelen görücülere bu cilveli kahveyi hazırlarmış.
CİLVELİ KAHVE NASIL HAZIRLANIYOR?
Cilveli kahve, sunumu ve tüketiliş şekliyle diğer kahvelerden ayrılıyor. Fincana dökülen bol köpüklü Türk kahvesinin üzerine çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan karışım dökülüyor.
Kahvenin yanında bir kaşık veriliyor. Kahve içilmeden önce bademler yeniyor. Ardından kahve içiliyor. Köpükle badem ezmesinin karışımı özel bir tat oluşturuyor. Dövülmüş bademin kahvenin dibine çökmemesi için mutlaka çifte kavrulmuş olması gerekiyor