Cilt, Saç ve Tırnak Güzelliği İçin Önemli İpuçları

ashli

Bayan Üye
Tüm kadınların ortak noktası ciltlerinin özellikle de yüzlerinin canlı, ışıl ışıl ve pürüzsüz olması için bir şeyler yapmasıdır sanırım. Yanlış anlamayın, herkes yaşlandıkça biraz kırışacak ve ince çizgilere sahip olacak. Bu hayatın getirdiği bir gerçek... ama bunun erken oluşmaması için veya bu durumu erteleyebilmek için elimizden geleni yapacağız, öyle değil mi?

Güzellik Diyeti Mi?

Zaman geçtikçe cildi gergin ve pürüzsüz tutan kollajen yapı kendisini salar. Bunu artık bütün bayanlar biliyor sanırım. Belki de farkında olmadığınız durum ise kollajenin vücudumuzda bulunan bir protein olduğudur. Aynı şekilde tırnaklarımızı ve saçlarımızı oluşturan keratin de bir çeşit proteindir. Hatta cilt dolguları için kullandığımız hyaluronik asit maddesi bile vücudun ürettiği bir proteindir. Peki güzellik için önemli bir besin kaynağı söyleyin desem kaçınızın aklına proteinler gelirdi? Eminim çok azınızın...

Neden Bu Kadar Önemli?

Proteinler cilt dokularının tamiri ve yeni doku üretimi için gerekli amino asitleri sağlarlar. Vücuttaki tüm hücrelerin sağlığını sürdürebilmesi için proteinlere ihtiyacı vardır. Proteinler aynı zamanda yıpranan, hasar gören ve ölen hücrelerin değiştirilmesini sağlayan yapı taşlarıdır. Örneğin; akyuvarlar her 10 günde bir, kanımızda bulunan plateletler her 4 günde bir, cilt hücrelerimiz her 24 günde bir yenilenirler...

Günlük Miktar

Günlük diyetinizde protein eksikliği yaşamamaya çalışmanız sizi her şeyden önce daha diri ve sağlıklı tutabilecek bir strateji olacaktır. Peki ama günlük ne kadar protein tüketmelisiniz? Birçok uzmanın birleştiği nokta spor yapmayan sağlıklı bir kişi için kilo başına günde 0.8 gram protein tüketilmesidir. Bu sadece sağlıklı kalabilmek için gerekli miktar... Cilt güzelliği için benim size tavsiyem bunu kaliteli protein kaynaklarından seçerek 1 grama çıkarmanız olacaktır. Yani benim gibi 50 kilogram ağırlığında olan bir bayanın günde ortalama en az 50 gram yağsız protein tüketmesi olacaktır. Peki eksik kalırsa?

-Gözaltı torbalanması, özellikle sabahları,
-Göz çevresinde, ayak bileklerinde, yüzde ve ellerde şişkinlik,
-Çatlamış veya aşırı ince tırnaklar,
-Saç tellerinin incelmesi kolay yıpranması protein eksikliğine işaret olabilir.

Kaliteli Protein Kaynağı

Peki ne tür protein kaynağı diye sorabilirsiniz? Her zaman duyduğumuz klişe “et, süt yumurta” cevabı yerine şöyle açıklamak istiyorum: 100 gram tavuk göğsünde yaklaşık 20 gram kaliteli protein bulunur. 1 konserve ton balığında 25 gram, 1 yumurtada 6 gram, 1 bardak yağsız sütte 6 gram, vb. Sizin için önemli olan günlük ihtiyacınızın ne kadar olduğunu hesaplamak ve hangi besinden ne kadar protein alabileceğinizi takip etmek olmalı. İnanın çok zor değil! Günümüz şartlarında her zaman oturup istediğimiz gibi bir öğün tüketemiyoruz biliyorum. Bu yüzden besin takviyeleri hayatınızı kolaylaştırmak ve güzelliğinizi garantilemek için çok faydalı olabilir. Eğer protein tozları ve protein barlarının sadece sporcular için olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Benim ofisimdeki masanın çekmecesinde mutlaka bir iki protein barı bulunur. Böylece televizyon çekimleri, muayene ve hastalarım arasında koştururken bile günlük ihtiyacım olan miktarı karşılayabilirim. Güzelliğiniz buna değer, aklınızda bulunsun..

---> Cilt, Saç ve Tırnak Güzelliği İçin Önemli İpuçları

Şüphen var mı xD

---> Cilt, Saç ve Tırnak Güzelliği İçin Önemli İpuçları

Biz erkekler hergün sakal traşı oluyoruz...
Traş sonrası kremler,losyonlar derken süper bakım yapıyoruz :)
Bunlara gerek kalmıyo :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri