MALZEMELER
4 Yumurta Sarisi
100 gr Tozseker
50 gr Su
300 gr Çirpilmis Kremsanti
200 gr Süzme Yogurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmis)
200 gr Çilek
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Hazir Kalp Sekilli Pandispanya
Süsleme Için:
25-30 Çilek Sekerlemesi, File Fistik
YAPILIŞ TARİFİ
Kremayi hazirlamak için; yumurta sarilarini mikserle çirpin.
Tozseker ve suyu bir tencerede kaynatip koyulasinca atesten
alin. Çirpilmis yumurta sarilarini yavas yavas serbete ilave edin.
Mikserle orta hizda 3-4 dakika daha çirpin. Karisimi derin, çelik
veya cam bir kaba alip süzme yogurdu ilave edin. Buzlu suda
beklettiginiz jelatini hafif ateste eritin ve sürekli karistirarak
kremaya ekleyin. Çilekleri yikayip ayiklayin. Pudra sekerini ekleyip
robotta püre haline getirin. Hazirladiginiz jelatinli kremaya çilek
püresi ve çirpilmis krem santiyi ilave edip iyice karistirin.
Pandispanyanin birini düz zemine yerlestirip sag tarafindan bir
parça kesin. Diger pandispanyanin ise sol tarafini kesin. (Iki
pandispanyanin kesilmis taraflarini birlestirince ikili bir kalp
olusacak.) Her iki parçayi da enine keserek iki dilime ayirin.
Sag tarafi kesilmis pandispanya dilimini düz bir tepsiye alin.
Sol tarafi kesilmis olani birlestirerek ikili kalp seklini olusturun.
Üzerine çilekli kremayi 1 cm kalinliginda sürün. Diger pandis-
panya dilimlerini de ayni sekilde yerlestirerek kapatin. Kalan
krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayin. Çilek sekerle-
meleri ve file fistikla süsleyip buzdolabinda iyice sogutun.
4 Yumurta Sarisi
100 gr Tozseker
50 gr Su
300 gr Çirpilmis Kremsanti
200 gr Süzme Yogurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmis)
200 gr Çilek
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Hazir Kalp Sekilli Pandispanya
Süsleme Için:
25-30 Çilek Sekerlemesi, File Fistik
YAPILIŞ TARİFİ
Kremayi hazirlamak için; yumurta sarilarini mikserle çirpin.
Tozseker ve suyu bir tencerede kaynatip koyulasinca atesten
alin. Çirpilmis yumurta sarilarini yavas yavas serbete ilave edin.
Mikserle orta hizda 3-4 dakika daha çirpin. Karisimi derin, çelik
veya cam bir kaba alip süzme yogurdu ilave edin. Buzlu suda
beklettiginiz jelatini hafif ateste eritin ve sürekli karistirarak
kremaya ekleyin. Çilekleri yikayip ayiklayin. Pudra sekerini ekleyip
robotta püre haline getirin. Hazirladiginiz jelatinli kremaya çilek
püresi ve çirpilmis krem santiyi ilave edip iyice karistirin.
Pandispanyanin birini düz zemine yerlestirip sag tarafindan bir
parça kesin. Diger pandispanyanin ise sol tarafini kesin. (Iki
pandispanyanin kesilmis taraflarini birlestirince ikili bir kalp
olusacak.) Her iki parçayi da enine keserek iki dilime ayirin.
Sag tarafi kesilmis pandispanya dilimini düz bir tepsiye alin.
Sol tarafi kesilmis olani birlestirerek ikili kalp seklini olusturun.
Üzerine çilekli kremayi 1 cm kalinliginda sürün. Diger pandis-
panya dilimlerini de ayni sekilde yerlestirerek kapatin. Kalan
krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayin. Çilek sekerle-
meleri ve file fistikla süsleyip buzdolabinda iyice sogutun.