Çilekli Ask Pastasi

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER

4 Yumurta Sarisi

100 gr Tozseker

50 gr Su

300 gr Çirpilmis Kremsanti

200 gr Süzme Yogurt

4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmis)

200 gr Çilek

2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri

2 Hazir Kalp Sekilli Pandispanya

Süsleme Için:

25-30 Çilek Sekerlemesi, File Fistik

YAPILIŞ TARİFİ

Kremayi hazirlamak için; yumurta sarilarini mikserle çirpin.
Tozseker ve suyu bir tencerede kaynatip koyulasinca atesten
alin. Çirpilmis yumurta sarilarini yavas yavas serbete ilave edin.
Mikserle orta hizda 3-4 dakika daha çirpin. Karisimi derin, çelik
veya cam bir kaba alip süzme yogurdu ilave edin. Buzlu suda
beklettiginiz jelatini hafif ateste eritin ve sürekli karistirarak
kremaya ekleyin. Çilekleri yikayip ayiklayin. Pudra sekerini ekleyip
robotta püre haline getirin. Hazirladiginiz jelatinli kremaya çilek
püresi ve çirpilmis krem santiyi ilave edip iyice karistirin.
Pandispanyanin birini düz zemine yerlestirip sag tarafindan bir
parça kesin. Diger pandispanyanin ise sol tarafini kesin. (Iki
pandispanyanin kesilmis taraflarini birlestirince ikili bir kalp
olusacak.) Her iki parçayi da enine keserek iki dilime ayirin.
Sag tarafi kesilmis pandispanya dilimini düz bir tepsiye alin.
Sol tarafi kesilmis olani birlestirerek ikili kalp seklini olusturun.
Üzerine çilekli kremayi 1 cm kalinliginda sürün. Diger pandis-
panya dilimlerini de ayni sekilde yerlestirerek kapatin. Kalan
krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayin. Çilek sekerle-
meleri ve file fistikla süsleyip buzdolabinda iyice sogutun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst