Çilek Peltesi

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
28715.jpg


Malzemeler

1 kilo çilek
3 su bardağı seker
5 yemek kaşığı nişasta
6 bardak su

Tatlının tarifi

Çilek sapları ayıklanarak bol su ile iyice yıkayın. Sonra, çilekleri tel süzgeçten ezerek geçirin. Ezdiğiniz çileğe şeker, su ve nişasta ilâve edip, tahta kaşıkla, ağır ateşte yarım saat boyunca karıştırın. Koyu kıvama gelince, su ile ısıtılmış kaselerin içine dökün. Soğuduktan sonra cam kâseleri servis tabağına ters bir şekilde kapatarak pelte şekli verilir. İsterseniz üzerine Hindistan cevizi de dökebilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst