Çilek Ananas Marmelatı (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Çilek Ananas Marmeladı (Almanya)

450 ml alan 3 kavanoz için yeterli

MALZEME
800 g çilek (ayıklanmış olarak 750 g),
1 ananas (400 g),
1-2 limon,
500 g pratik reçel şekeri.

Yapılışı

1. Çilekleri bir süzgece koyun, sudan geçirin. Ananası soyarak ortadan kesin, içindeki sert koçanı çıkarın. Ananası kesin.
2. Çilekleri ve ananası keskin bir bıçak ile kıyın. Kıyılmış meyveleri şeker ve limon suyu ile bir tencereye koyun ve iyice karıştırın.
3. Karışımı kaynamaya bırakın, devamlı karıştırarak 3 dakika fokur fokur kaynatın.
4. Tencereyi ateşten alın, marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın. Marmeladı derhal kavanozlara doldurun. Çocukların sevmesi için 60 ml portakal suyu koyabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst