ADMIRAL
Kayıtlı Üye
![](http://a1212.hizliresim.com/14/q/h4q3g.jpg)
Başkan Aziz Yıldırım'ı, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le dün özel bir görüşme yapmaya götüren 5 ana neden olduğu belirlendi. İşte o nedenler:
1- Galatasaray’ın Süper Kupa Finali sonrası PFDK’ya sevkedilmemesi
Erzurum’da oynanan Süper Kupa Finali sırasında Galatasaray taraftarlarının bulunduğu tribünden hakemin kafasına yabancı madde atıldı. Bu konu, raporlarda yer almasına karşın Galatasaray, Hukuk Kurulu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkedilmedi. Bu da, Fenerbahçe cephesinde tepki yarattı.
2-“Onu çekme, bunu çek” diyen Fatih Terim’in PFDK’ya sevkine gerek görülmemesi
Mersin İdmanyurdu maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısının sonlarında, medya mensubu olmayan bir kişinin kendisine soru sormasına sinirlenip, toplantıyı terkederken kameramanlara, “Onu çekme, bunu çek” diyen Fatih Terim’in PFDK’ya sevkedilmemesi. Geçen seneden ertelenmiş 4 maçlık cezası bulunan Terim, PFDK’ya verilseydi ve ceza alsaydı, o cezasını da çekecek ve derbide takımının başında olamayacaktı.
3- Veysel’in, “Lan’ı ben dedim” sözlerine karşın Caner’e 2 maç ceza verilmesi
Fenerbahçe’nin 2 puan kaybettiği Eskişehirspor maçının ilk yarısında hakeme “Lan” dediği gerekçesiyle PFDK’ya sevkedilen Caner Erkin’in, “Böyle bir şey demedim” sözlerini, Eskişehirsporlu Veysel’in, “Lan kelimesini ben sarfettim. Caner ağzını açmadı” diyerek desteklemesine karşın, 2 maç cezaya çarptırılması. Tahkim’in bu kararı onaması.
4- Kayseri ve Bursa’nın cezalarının Fenerbahçe maçı öncesi kaldırılması
Fenerbahçe’ye verilen seyircisiz oynama cezaları onanırken, Kayserispor ve Bursaspor’a verilen seyircisiz oynama cezalarının, Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmalar öncesinde Tahkim Kurulu tarafından kaldırılması. Böylece iki takımın da seyirci desteği altında oynaması.
5- Tükürmediği ortaya çıkan Meireles’e bu eylemden dolayı 8 maç ceza verilmesi
Galatasaray derbisinde oyundan attığı Meireles için raporuna, “Bana tükürdü” diye yazan hakem Halis Özkahya’nın raporuna dayanılarak, Portekizli oyuncuya bu eylemden dolayı 8 maç ceza verilmesi. Yayıncı kuruluşun görüntülerinde tükürme olayının olmadığı görülmesine karşın, bu cezanın onanması.