Hiphop_girL
Bayan Üye
Yiyecekler içerdikleri vitamin, mineral ve antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirirler.
İşte bazı gıdaların cildimize yararları
Yabanmersini portakala göre 3 kat fazla antioksidana sahip. Bir avuç çilek, kolajen üretimi için gerekli olan ihtiyacı karşılar. Çilek aynı zamanda çarpmalara karşı oluşacak morluklar ve ince damarlarla karşılaşma riskini azlatır. Küçük meyveler daha çok tarım ilacına maruz kaldığı için mümkün olduğunca organik olanlarını tercih edin.
Kavun kol arkalarındaki lekelenmelere ve pup pul dökülmelere engel olur. Haftada en az üç kez birkaç dilim kavun yiyin.
Greyfurt, portakal, kivi, soğan, biber gibi besinler kolajeninizi korumanızı, daha sıkı ve elastik cilde sahip olmanızı sağlar.
Kuru ve taze erik kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 artırır. Her gün iyi yıkarak ve kabuğunu soymadan 2 adet kuru erik yiyin.
Brokoli cildinizi esnek ve genç tutar. C vitamini cildin elastikiyetini korur, çürükleri önler. A vitamini akne tedavisine yardımcıdır. Gün aşırı birkaç sap az pişmiş ya da pişmiş olarak brokoli tüketin.
Havucun içerdiği betakaroten cildi korur. 24 saatlik güneş koruması sağlar.
Roka, karalahana, göbek marul, su teresi gibi bitkiler en iyi antioksidandır.
Sarımsak cildinize ışıltı verir., toksin arındırıcıdır. Her gün bir diş tüketin.
Maydonoz cildi sıkılaştırır. Yarım fincan maydanoz günlük folik asit ihtiyacınızı karşılar.
Keten tohumu yağı cildinizi sıkı tutar. Küçük şişelerde olan keten tohumu yağlarını alın ve 6 hafta içinde tüketmeye çalışın. Günde 1 ya da 2 yemek kaşığı taze çekilmiş keten tohumu ya da 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketin.
Sağlıklı ve pürüzsüz cilt için haftada en az üç kere uskumru, somon, ton balığı ve alabalık gibi soğuk, derin deniz balıklarını yiyin.
Haftada birkaç kez yarım avakado yemek güzelliğinize güzellik katar.
Badem, ceviz, ayçiçeği, kabak çekirdeği cildinizi içeriden nemlendirir. Kalorileri yüksektir, bu nedenle az tüketin. Tuzlu, kavrulmuş olanlarının yerine tuzsuz ve çiğ olanlarını tercih edin.
Siyah çikolatanın içindeki değerli içerikler vücudunuzu ve cildinizi serbest radikallerden korur. Dikkat etmeniz gereken yediğiniz çikolatanın yüzde 70 kakao içermesi ve çikolatayı bir yiyecek gibi değil ilaç gibi küçük parçalar halinde yemek.
İşte bazı gıdaların cildimize yararları
Yabanmersini portakala göre 3 kat fazla antioksidana sahip. Bir avuç çilek, kolajen üretimi için gerekli olan ihtiyacı karşılar. Çilek aynı zamanda çarpmalara karşı oluşacak morluklar ve ince damarlarla karşılaşma riskini azlatır. Küçük meyveler daha çok tarım ilacına maruz kaldığı için mümkün olduğunca organik olanlarını tercih edin.
Kavun kol arkalarındaki lekelenmelere ve pup pul dökülmelere engel olur. Haftada en az üç kez birkaç dilim kavun yiyin.
Greyfurt, portakal, kivi, soğan, biber gibi besinler kolajeninizi korumanızı, daha sıkı ve elastik cilde sahip olmanızı sağlar.
Kuru ve taze erik kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 artırır. Her gün iyi yıkarak ve kabuğunu soymadan 2 adet kuru erik yiyin.
Brokoli cildinizi esnek ve genç tutar. C vitamini cildin elastikiyetini korur, çürükleri önler. A vitamini akne tedavisine yardımcıdır. Gün aşırı birkaç sap az pişmiş ya da pişmiş olarak brokoli tüketin.
Havucun içerdiği betakaroten cildi korur. 24 saatlik güneş koruması sağlar.
Roka, karalahana, göbek marul, su teresi gibi bitkiler en iyi antioksidandır.
Sarımsak cildinize ışıltı verir., toksin arındırıcıdır. Her gün bir diş tüketin.
Maydonoz cildi sıkılaştırır. Yarım fincan maydanoz günlük folik asit ihtiyacınızı karşılar.
Keten tohumu yağı cildinizi sıkı tutar. Küçük şişelerde olan keten tohumu yağlarını alın ve 6 hafta içinde tüketmeye çalışın. Günde 1 ya da 2 yemek kaşığı taze çekilmiş keten tohumu ya da 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketin.
Sağlıklı ve pürüzsüz cilt için haftada en az üç kere uskumru, somon, ton balığı ve alabalık gibi soğuk, derin deniz balıklarını yiyin.
Haftada birkaç kez yarım avakado yemek güzelliğinize güzellik katar.
Badem, ceviz, ayçiçeği, kabak çekirdeği cildinizi içeriden nemlendirir. Kalorileri yüksektir, bu nedenle az tüketin. Tuzlu, kavrulmuş olanlarının yerine tuzsuz ve çiğ olanlarını tercih edin.
Siyah çikolatanın içindeki değerli içerikler vücudunuzu ve cildinizi serbest radikallerden korur. Dikkat etmeniz gereken yediğiniz çikolatanın yüzde 70 kakao içermesi ve çikolatayı bir yiyecek gibi değil ilaç gibi küçük parçalar halinde yemek.