Çikolatalı ve portakallı kek
KAÇ KİŞİLİK: 12
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:
4 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
2 çay bardağı esmer şeker
1 portakal
1 tatlı kaşığı vanilya
3 su bardağı süt
4 yumurta
150 gr margarin
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
Çikolata sosu için:
200 gr bitter çikolata
100 ml krema Hazırlanışı:
4 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
2 çay bardağı esmer şeker
1 portakal
1 tatlı kaşığı vanilya
3 su bardağı süt
4 yumurta
150 gr margarin
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
Çikolata sosu için:
200 gr bitter çikolata
100 ml krema Hazırlanışı:
*Margarini oda ısısında yumuşaması için bekletin. Portakalı yıkayıp kurulayın ve ince rendeleyin.
*Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker, vanilya, süt, margarin ve yumurtaları mikserle beş dakika çırpın. Unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İnce çekilmiş fındık içini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
*Karışımı ayrı kaplarda ikiye ayırın. Karışımlardan birinin içine rendelenmiş portakal kabuğu diğerine kakaoyu ilave edin. Tekrar karıştırın.
*Ortası delik yuvarlak (çapı 20-24 santim) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Her iki karışımı değişimli olarak kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
*Çikolata sos için bitter çikolatayı rendeleyin. Küçük bir tencereye alıp kremayı ilave edin ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Keki servis tabağına alın. Sıcak çikolata sosunu kekin üzerine gezdirerek dökün. Çikolata katılaşıncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Son düzenleme: