Çikolatalı Tart

Hestia

Bayan Üye
cikolatali-tart.jpg


MALZEMELER
hamur için
140 gr. un
10 gr. kakao
50 gr. şeker
75 gr. tereyağı
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı elma sirkesi
çalışmak için
un
kalıp için
yağ
Tuz
muz cipsi için
50 gr. şeker
3 adet olgunlaşmamış küçük muz
2 limon dilimi
krema için
150 gr. labne peyniri
50 gr. pudra şekeri
100 gr. fıstık ezmesi
50 ml. süt

HAZIRLANIŞI
Tereyağını küp şeklinde doğrayıp un, kakao ve şeker ile karıştırın. Yumurta sarısı, sirke ve 1 tutam tuzu ilave edip elinizle kıvamlı bir hamur yoğurun. Streç folyoya sarın ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Muz cipsleri için: Limon dilimlerini 100 ml. su ve şekerle birlikte kaynatın ve ılınıncaya kadar bekletin. Limon dilimlerini çıkartın ve şurubunu derin bir kaba dökün. Muzları soyun ve boylamasına, ince dilimleyin. Hemen şuruba yatırın.
Muz dilimlerini çatalla dikkatlice şuruptan çıkarıp suyunu akıtın ve fırın kağıdının üstüne alın. Önceden 140°C’de ısıtılmış fırında 40 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Muz cipslerini bir spatula ile kağıdın üstünden alın ve pasta ızgarasının üstünde soğumaya bırakın.
Hamuru buzdolabından alın, hafif unlanmış tezgahta 4 mm. kalınlığında açın ve her biri 10 cm. çapında 8 daire kesip çıkartın. 8 adet tart kalıbını biraz yağlayın ve tabanına fırın kağıdı döşeyın. Her kalıba açtığınız hamurları yerleştirin ve kenarlarını yukarıya doğru bastırın. Tabanın çatalla birkaç yerinden delin ve kalıpları 20 dakika buzdolabında bekletin. Kalan hamuru fırın kağıdının üstünde ince açın ve tartlarla birlikte bu yufkayı da fırına verin. Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Yufkayı üçgen parçalara bölün ve tartlarla birlikte pasta ızgarasının üstünde soğumaya bırakın.
Krema için: Labne peynirin çırpıp pudra şekeri, fıstık ezmesi ve sütle karıştırın. Tartları kalıbından çıkartın ve krema ile doldurun. Muz cipsleri ve üçgen yufkayla süsleyin.

AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst