Çikolatalı Kurabiye Malzemeler-İçindekiler
6 su bardağı un
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
140 gram sütsüz çikolata
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Nasıl Yapılır?
Muhallebisinin hazırlanışı:
Süt, kakao ve çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyene kadar kaynatın. Bir kapta un, şeker ve yumurtayı çırpıp çikolatalı karışımın içine ilave edin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için mikserle karıştırıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Hamurunun hazırlanışı:
Margarini sıvı yağ ile karıştırın. Şeker, yoğurt, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu, ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getirin. Hamuru 20 dakika kadar bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamuru ortaya doğru katlayarak yuvarlak top şekli verin. Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Üstüne yumurta sarısını sürüp 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
6 su bardağı un
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
140 gram sütsüz çikolata
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Nasıl Yapılır?
Muhallebisinin hazırlanışı:
Süt, kakao ve çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyene kadar kaynatın. Bir kapta un, şeker ve yumurtayı çırpıp çikolatalı karışımın içine ilave edin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için mikserle karıştırıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Hamurunun hazırlanışı:
Margarini sıvı yağ ile karıştırın. Şeker, yoğurt, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu, ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getirin. Hamuru 20 dakika kadar bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamuru ortaya doğru katlayarak yuvarlak top şekli verin. Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Üstüne yumurta sarısını sürüp 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.