ashli
Bayan Üye
Malzemeler
2 litre süt
400 gram tozşeker
14 gram yerli sahlep
Yarım kg damla çikolata
Yarım su bardağı çikolata kreması
Yapılışı
Tozşeker ve sahlebi karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşte yanan ocağa oturtun. Sahlepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin. Boza kıvamına gelince damla çikolatadan yarım çay bardağını kenara ayırıp kalan karışıma ekleyin. Üzerine çikolata kremasını ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında da her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun. Uygun bir çelik kaba alın. Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun. Her saat başı karıştırarak 6 saat süreyle derin dondurucuda bekletin. 6 saatin sonunda dondurmayı derin dondurucudan çıkarıp ayırdığınız damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın Üzerini düzeltip yeniden dondurucuya koyun. 24 saat sonra servis yapabilirsiniz.