CIkIYoRuM GoRuSuRuZ!!!

DeRiN

Bayan Üye
arkadaslar bana musade,anca uyurum artikin...
burayida actim dedim hani gencler cikarken giderken burdan son bi kez forumcazimiza hoscakal neyim der..

eh hadi siftah benden bereketi sizden :25:

sende uyu hadi kuzus bak bel agrisi cekersin buyuyunce gencken hissetmezsin de yaslaninca fena agrir
gozlerin bozulur hem
aman yaslandimmi ne ya ben bu tur seleri solemeyi birak duymaktan nefret ederdim
yok yok ben yaslandim
bu forumlar bana dar gelir oldu
ben yatayim coluk cocuk sabah kahvalti bekler malum#
uhuhuhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhuuu:(

cavvvv forum :p

Bilgisayar başında uzun süre vakit geçirildiğinde kas ve iskelet sistemi ve göz rahatsızlıkları oluşmaktadır.

Yapılan araştırmalarla bilgisayar ile yapılan işlemler sırasında göz kırpma sayısının düştüğü, bu durumunda çeşitli göz rahatsızlıklarına sebep olduğu tespit edilmiştir. Ankara Üniversitesi’nin tespitlerine göre 4 bin 327 öğrencinin %25 ‘inin 1 saat, %31’ inin 1–3 saat
bilgoz2.jpg
arası, %11’ inin 3 saat ve %31’ inin de 5 saatten fazla bilgisayar başında kalıyor. Başka bir araştırmayla da bilgisayar kullanırken, normalde dakikada 12 olan göz kırpma sayısının, 5’ e düştüğü saptanmıştır.

Freecell adlı oyun oynayanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, kız öğrencilerin 10 dakika içinde normalde 120 olan göz kırpma sayısının 105’ e, erkek öğrencilerde ise bu sayıların 191’ den 170’e düştüğü, göz kırmanın dikkatle ters oranda değiştiği tespit edilmiştir.

Bilgisayar karşısında gözlerin korunması için dikkat edilmesi gerekenlerden önemlileri, 45–70 cm uzaklıktan bakmak, göz ile ekranın aynı hizada olması geliyor. 15 dakikada bir gözlerin sık kırpıştırılarak dinlenme sağlanması ve saat başı çalışmaya ara verilmesi gerekiyor.

Bir başka önemli nokta da, açık renkli giysileri giymemeye dikkat etmek. Açık renkli giysiler ışık yansımalarının artmasına neden olarak, bilgisayar kullanımından kaynaklanan mide bulantısı, baş ve göz ağrısı gibi şikâyetlerin artmasına neden olacaktır.

Buyrun Okuyun !

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri