Ciğer

ashli

Bayan Üye
...Ciğer...

Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde deve tellal, pire berberken, biz papates çocukları soğan tarlasında lahanalarla kavga ederken, domatesle patlıcan bizi ayırmış, turp lafa karışmış.

İşte tam o sırada kadınınbiri kızına birkaç kuruş verip,” git bana çarşıdan bir ciğer al, sonrada ciğeri gölde yıkayıp bana getir” demiş.

Kız gidip ciğeri almış, göl kenarına gelip yıkamış, tam o sırada bir çaylak, ciğeri alıp kaçmış. Kız çaylağın arkasından “çaylakk o ciğeri bana getir, anam da beni dövmesin” diye bağırmış.Çaylak “ sen bana arpa getir, ben de sana ciğeri vereyim, demiş.

Kız oradan kalkıp, tarlaya gitmiş.1 Tarla bana arpa ver,ben çaylağa götüreyim, çaylak bana ciğer versin anama götüreyim” diye seslenmiş.
Tarla da “ Allah’a dua et, bana yağmur versin, ben de sana arpa vereyim” demiş.

Kız dua etmeye başlamış “Allah’ım bana yağmur ver, ben tarlaya vereyim, tarla bana arpa versin, ben çaylağa vereyim, çaylak bana ciğeri versin de anama götüreyim.

Oradan geçen biri kızın yanına sokulup, “Dua ederken elini yüzünü iyice yıka, bunun içinde git sabun al aktardan” demiş. Kız aktara gitmiş “akar bana sabun ver, ben Allah’a dua ederken elimi yüzümü temizleyeyim, yağmur yağsın, ben tarlaya dökeyim, tarla bana arpa versin, çaylağa götüreyim” demiş. Aktar kız bakmış, “iyi ama sen bana bir kundura getirirsen, sana sabun veririm, demiş.

Kız kunduracıya gitmiş. Kunduracı da, sen bana **** postu getir, sana kundura vereyim demiş. Kız oradan kalkıp dericiye gitmiş. “derici bana deri ver, kunduracıya vereyim,kunduracı bana kundura versin, ben aktara gideyim, aktar bana sabun versin, elimi yüzümü yıkayıp Allah’a dua edeyim “Allah’ım bana yağmur versin ben tarlaya vereyim, tarla bana arpa versin, ben çaylağa vereyim, çaylak bana ciğeri versin de anama götüreyim.

Derici de, “olur demiş, sen bana **** postu getir, ben sana deri vereyim demiş.Kız bir ****e gitmiş, “**** bana post ver, ben dericiye vereyim, derici bana deri versin, kunduracıya vereyim. kunduracı bana kundura versin, ben aktara gideyim, aktar bana sabun versin, elimi yüzümü yıkayıp Allah’a dua edeyim “Allah’ım bana yağmur versin ben tarlaya vereyim, tarla bana arpa versin, ben çaylağa vereyim, çaylak bana ciğeri versin de anama götüreyim.

Öküz, sen bana saman getir ben sana post vereyim demiş... Kız samanı bulmuş ****e vermiş, **** ona post vermiş, kız o postu alıp dericiye gitmiş, dericiden kundura için deri almış, deriyi kunduracıya vermiş.kundurayı alıp aktara götürmüş oradan sabun alıp elini yüzünü temizleyip dua etmeye başlamı, yağmutr yağmış, tarla yağmurdan sonraki ekinlerinden arpa vermiş, çaylağa götürmüş, çaylaktanda ciğerini almış. Anasına götürmüş. Anası ciğeri bir güzel yemiş.

Kırk oktan, kırk saptan, yakası karpuz kabuğundan , düğmesi turptan, atlar yarışmıştaylara karışmış.

Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine....

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri