ashli
Bayan Üye
Gül, şakayık, laleyi kuruturken çok açmamış olmasına dikkat edin. Baş aşağı asın. Renginin solmaması için sıcak bir yerin, örneğin kaloriferin üstüne asmanızda yarar var.
Ortanca çiçeğinin ortası hafifçe solmaya başladığında koparılmalı. Bir vazoya konup birkaç gün ya da birkaç hafta suda bırakılmalıdır.
Çeşitli otlar ve haziran çiçeği; çiçek açmadan önce toplanmalı ve karanlık bir köşede başaşağı asılarak kurumaya bırakılmalıdır.
Enginar; sapı kopartılmadan bir ızgaranın üzerinde kurutulmalıdır. Bu durumdayken çiçeklenmeye başlar ve üzerinde çiçeği ile kurur.
Gürgen ve meşe yaprakları; ağustos ve eylül aylarında toplanmalı, sapları koparılmalıdır. Bir vazonun içinde 1/3 gliserin ile 2/3 sıcak su ile karıştırılıp soğumaya bırakılmalı daha sonra yapraklar içine yerleştirilmelidir. Yapraklar terlemeye başladığında çıkartmalısınız.
Ihlamur; haziran ayında toplanmalı, yaprakları ayıklanıp, buket halinde saklanmalıdır.
Tahıllar; demetler halinde baş aşağı kurutulmalı ve saklanmalıdır.