CHP'de İlk Ders Öymen'den

` Feyza ~

Bayan Üye
CHPnin Çevre Sokaktaki eski genel merkezi bugün 'parti okulu' olarak hizmete açılıyor.
CHP’nin Çevre Sokak’taki eski genel merkezi bugün “parti okulu” olarak hizmete açılırken; ilk dersi eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen verecek, ilk öğrenciler de Muşlu gençler olacak. Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, “Parti okulunun daha etkin olarak çalışmaya başlaması için tüzükte eğitimi zorunlu kılacak bir kurultay iradesinin ortaya çıkması” gereği üzerinde dururken “Tüm partililerin eğitimden geçmesi zorunlu olmalı. Siyasi kariyer planlaması, kademelendirilmiş bir eğitim sistemiyle paralel yürütülmeli” dedi. Sarı, parti içi eğitimin yaygınlaştırılması için “açık öğretim, sanal ortamda öğretim” seçeneklerinin de değerlendirileceğini söyledi.

12 Eylül darbesi sonrasında partinin kapatılması üzerine Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak da kullanılan eski genel merkez binasında bir süredir tadilat çalışmaları yürütülüyordu. Parti Okulu, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacak. Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav’a mektup göndererek açılışa davet etti. Sav’ın “Tatildeyim” diyerek daveti reddettiği, Baykal’ın ise mektubu aldığı ancak gidip gitmeme konusunda kararını açıklamadığı bildirildi. Parti okulunda ilk dersi verecek olan eski genel başkanlardan Altan Öymen “Kuruluştan Günümüze CHP”yi anlatacak. Ali Topuz , Betül Çotuksöken, Ercan Karakaş , Serpil Sancar, Gaye Usluer, İlter Ertuğrul ve Necdet Basa konferanslar verecek. Akşam da genel merkezde 88. kuruluş yılı kutlama resepsiyonu verilecek.

Kaynak: Cumhuriyet

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri