MALZEMELER
Yuva Aktif Kuru Hamur Mayası 30 gr (1.5 çorba kaşığı)
Un 450 gr (4 su bardağı)
Su 230 gr (2 çay bardağı)
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yumurta 1 adet
Kuru üzüm 60 gr (Yarım su bardağı)
Dövülmüş ceviz 120 gr (Tepeleme 1 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
2 çay bardağı 37°C suda Yuva Aktif mayanızı eritin. Un + tuz + eritilmiş maya + çırpılmış yumurta yoğurun ve üzüm ile ceviz ekleyin (gerekiyorsa üzümler fırında önceden daha da kurutulabilir). Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 20 dk dinlendirdikten sonra 200 gr'lık parçalara kesin ve şekil verin. Hamurun üzerine bıçakla derin bir iz yapın. Kabarması için 40 dk bekletin. 230 °C fırında 25 dk pişirin.
Yuva Aktif Kuru Hamur Mayası 30 gr (1.5 çorba kaşığı)
Un 450 gr (4 su bardağı)
Su 230 gr (2 çay bardağı)
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yumurta 1 adet
Kuru üzüm 60 gr (Yarım su bardağı)
Dövülmüş ceviz 120 gr (Tepeleme 1 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
2 çay bardağı 37°C suda Yuva Aktif mayanızı eritin. Un + tuz + eritilmiş maya + çırpılmış yumurta yoğurun ve üzüm ile ceviz ekleyin (gerekiyorsa üzümler fırında önceden daha da kurutulabilir). Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 20 dk dinlendirdikten sonra 200 gr'lık parçalara kesin ve şekil verin. Hamurun üzerine bıçakla derin bir iz yapın. Kabarması için 40 dk bekletin. 230 °C fırında 25 dk pişirin.