CEVİZLİ ÜZÜMLÜ BÖREK
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardığı çekirdeksiz kuru üzüm
- ½ yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kase pudra şekeri
Yapılışı:Elmayı soyup rendeleyin. Toz şeker, tarçın, dövülmüş ceviz ve üzümü karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkaların kenarlarını çıkarıp kare şekline getirin. 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Ortadan ikiye bölün. Yufkaların uç kısmına iç harcından yeteri kadar koyup muska şekli vererek katlayın. Ucunu suya batırıp yapıştırın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Pudra şekerinden biraz ayırıp kalanına kızarttığınız börekleri bulayın. Şekeri emmesini sağlayın. Soğuyunca ayırdığınız pudra şekeri üstüne serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardığı çekirdeksiz kuru üzüm
- ½ yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kase pudra şekeri
Yapılışı:Elmayı soyup rendeleyin. Toz şeker, tarçın, dövülmüş ceviz ve üzümü karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkaların kenarlarını çıkarıp kare şekline getirin. 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Ortadan ikiye bölün. Yufkaların uç kısmına iç harcından yeteri kadar koyup muska şekli vererek katlayın. Ucunu suya batırıp yapıştırın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Pudra şekerinden biraz ayırıp kalanına kızarttığınız börekleri bulayın. Şekeri emmesini sağlayın. Soğuyunca ayırdığınız pudra şekeri üstüne serpip servis yapın.
Afiyet olsun.