Cevizli Patlıcan Turşusu (hatay)

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
2 kg. 8-12 cm. boyunda patlıcan
100 gr. dövülmüş baş biber
100 gr. sarımsak
250 gr. ceviz içi
200 gr. küzübra
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1,5 litre zeytinyağı

YAPILIŞI
İçinin hazırlanması: Soyulan sarımsak, küzbara, baş biber macun oluncaya kadar havanda (blendir) dövülür ve kaya tuzu ilave edilir. Diğer taraftan sapları kesilen patlıcanlar hafifçe haşlanır, süzülür. içleri yarılarak hazırlanan iç malzemeye irice doğranmış cevizler eklenerek patlıcanlar doldurulur. Kavanoza dizilerek üzerini örtecek kadar zeytinyağı ile kaplayıp üstü sıkıca kapatılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst