Cevizli Konak Tatlısı

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında beklemiş olan margarini karıştırma kabının içerisine alıp, üzerine 1 adet yumurtayı ve yoğurdu ilave edip karıştırıyoruz. Unu, sirkeyi, kabartma tozunu koyup, alabildiği kadar unla birlikte hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları koparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine elimizle basıp düzleştiriyoruz. Üzerine ceviz yerleştiriyoruz. 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ile şerbeti hazırlıyoruz. Kaynayan şerbeti fırından çıkan tatlımızın üzerine döküyoruz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst