Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket toz maya
Hamurların arasını yağlamak için
yarım su bardağı sıvıyağ
Hamuru açmak için yarım su
bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1,5 su badağı iri çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
Unu, tuzu, şekeri ve toz mayayı yoğurma kabında karıştırın. Ortasını açıp ılık süt ve sıvıyağ ekleyip yoğurun. Hamuru mayalanması için 30 dakika ılık ortamda dinlendirin. Daha sonra hamuru altı parçaya ayırın. Her parçayı un ve nişasta karışımı ile açın. Açtığınız hamuru düz bir yere yayın. Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp iri çekilmiş ceviz serpin.
Bu işlemi altı pazıya uygulayıp üst üste dizin. En üste hiçbir şey sürmeyin. Yuvarlak, üst üste dizilmiş hamurların tam ortasından dibe kadar delik açın. Açtığınız yeri geriye kıvırarak simit şekli verin. Sonra hamuru kesip uzun bir rulo elde edin. Ruloyu yağlanmış tepsiye kendi etrafına dolayarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 10-15 dakika bekletin. Daha sonra fırın sıcaklığını 170 dereceye yükseltip üzeri iyice kızarana dek pişirin..
AFİYET OLSUN