Cevizli Kırmızı Lahana Salatası

İnci

1907
Prenses
Malzemeler :
Kırmızı lahana (orta boy) 1 Adet
Mantar 10 Adet
Sarımsak 3 Diş
İri çekilmiş ceviz 1 Su Bardağı
Komili Sızma Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Havuç 2 Adet
Tuz-karabiber
Sosu :
Komili Sızma Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Yoğurt 3 Yemek Kaşığı
Mayanez 3 Yemek Kaşığı
Kuru nane 1 Tatlı Kaşığı
Tuz

YAPILIŞI:
1- Kırmızı lahanayı ayıklayıp, kıydıktan sonra bir süzgecin içinde tuz ile ovup, kırmızı lahanayı yumuşatın. Ovduktan sonra soğuk suyun altında tuzu gidinceye kadar iyice yıkayın.
2- Mantarların saplarını çıkarıp, yarım halka şeklinde doğrayın.
3- Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
4- Havucun kabuğunu kazıyıp dilimledikten sonra oratadan ikiye kesip kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
5- Yayvan bir tencerede Komili Sızma Zeytinyağı kızdırıp içine kıyılmış sarımsakları ve mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
6- Mantarlar kavrulup, bıraktıkları suyu çekince, tuz-karabiber ile tatlandırıp, yayvan bir tabağa alın.
7- Servis tabağına ovulmuş kırmızı lahanayı koyup üzerine Komili Sızma Zeytinyağı ile sote edilmiş Kırmızı soğanlı mantarları ilave edip, karıştırın.
8- En son oarak üzerine iri çekilmiş cevizleri ve kibrit şeklinde doğranmış havuçları ilave edip, sosu ile birlikte servis edin.

Sosu İçin : Bütün malzemeyi cam bir kasenin içine koyup, bir çatal veya çırpıcı yardımıyla sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst