Malzemeler,
2 adet orta boy kereviz, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi, 200 gram süzme yoğurt, 3-4 dal kereviz yaprağı, Yarım demet maydanoz, 1 limonun suyu, 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Kerevizleri soyun, yıkayın ve rendeleyin. Kararmaması için hemen limon suyu ile ovun. Maydanoz ve kereviz yapraklarını yıkayıp, ayrı olarak ince ince doğrayın. Cam bir kâsede süzme yoğurt, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın, kereviz sapları ve yarım çay bardağı cevizle birlikte kerevizlerin üzerine ilave edin, hepsini birlikte iyice karıştırın. Salatayı doğranmış maydanoz ve kalan cevizle süsleyip servis edin.