MALZEMELER 1 adet tart
HAMUR
1/2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Hamur Mayası
Un 150 gr (1.5 su bardağı)
Tereyağı 65 gr (3 yemek kaşığı)
Şeker 65 gr (3 yemek kaşığı)
Tuz 1 tutam
Yumurta sarısı 1 adet
Vanilin 1 paket
Süt 1/5 bardak
GARNİTÜR
Dövülmüş ceviz 100 gr
Tereyağı 60 gr (3 yemek kaşığı)
Yumurta 2 adet
Tane ceviz 100 gr (1,5 su bardağı)
Pudra şekeri 1/3 fincan
KARAMEL
Şeker 150 gr (7.5 yemek kaşığı)
Süt kreması 100 gr
Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı)
Vanilin 1 paket
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Mayayı 1/5 bardak ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, şeker, vanilin, tuz ve yumurta sarısını yoğurun. Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış, unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.
GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve pudra şekerini beyazlayıncaya kadar çırpın. Üzerine dövülmüş cevizleri, eritilip soğutulmuş tereyağını ekleyin. Karışımı hamurun üzerine dökün. 200 °C fırında pişirin ve soğutun.
Karamel: Şekeri eriterek karamel elde edin. Süt kremasını, vanilini ve tereyağını karamele ekleyin. Pişmiş tartın kenarına yarım tane cevizleri dairesel dizin. Orta kısımlara ise bütün tane cevizleri serpiştirin. Üzerine karameli dairesel olarak dökün ve pudra şekeri serpin.
HAMUR
1/2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Hamur Mayası
Un 150 gr (1.5 su bardağı)
Tereyağı 65 gr (3 yemek kaşığı)
Şeker 65 gr (3 yemek kaşığı)
Tuz 1 tutam
Yumurta sarısı 1 adet
Vanilin 1 paket
Süt 1/5 bardak
GARNİTÜR
Dövülmüş ceviz 100 gr
Tereyağı 60 gr (3 yemek kaşığı)
Yumurta 2 adet
Tane ceviz 100 gr (1,5 su bardağı)
Pudra şekeri 1/3 fincan
KARAMEL
Şeker 150 gr (7.5 yemek kaşığı)
Süt kreması 100 gr
Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı)
Vanilin 1 paket
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Mayayı 1/5 bardak ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, şeker, vanilin, tuz ve yumurta sarısını yoğurun. Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış, unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.
GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve pudra şekerini beyazlayıncaya kadar çırpın. Üzerine dövülmüş cevizleri, eritilip soğutulmuş tereyağını ekleyin. Karışımı hamurun üzerine dökün. 200 °C fırında pişirin ve soğutun.
Karamel: Şekeri eriterek karamel elde edin. Süt kremasını, vanilini ve tereyağını karamele ekleyin. Pişmiş tartın kenarına yarım tane cevizleri dairesel dizin. Orta kısımlara ise bütün tane cevizleri serpiştirin. Üzerine karameli dairesel olarak dökün ve pudra şekeri serpin.