Cevizli Haci Bektaş Ekmeği Tarifi

İnci

1907
Prenses
CEVİZLİ HACI BEKTAŞ EKMEĞİ TARİFİ

100 gram yumuşamış margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tozu kuru maya
1,5 kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

YAPILIŞI:Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yine oda sıcaklığında bekleyen yumurta ve tuzu derin bir yoğurma kabına aktarın. Toz mayayı ve 1,5 kahve fincanı ılık suyu küçük bir tasa aktarıp karıştırın. Bu mayalı suyu da yoğurma kabındaki malzemelere ekleyin. Unu da azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir peçeteyle örterek 10 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamura çekilmiş ceviz içini ve toz fesleğeni ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örterek 30–40 dakika daha dinlendirin. Neredeyse iki misli hacme ulaşan hamuru yağladığınız dikdörtgen bir fırın kabına yerleştirin. (kalıbın şekli önemli değil) Hamurun üzerini keskin bir bıçakla artı şeklinde hafifçe kesin. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 25-30 dakika üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirin ılık ya da soğukken dilimleyip servis yapın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst