Cevizli Erişte

Hiphop_girL

Bayan Üye
MALZEMELERİ:
1 Paket erişte
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gram beyaz peynir
Tuz.

YAPILIŞI:
3 su bardağı suyu kaynatıp içine erişteyi, tuzu ve tereyağını ekleyin ve 10-15 dk. pişirin. Erişteler suyunu çektiğinde tahta kaşıkla bir-iki kez çevirin. Ocaktan alıp erişteyi servis tabağına aktarın. Kıyılmış ceviz ve peyniri karıştırıp eriştenin üzerine serperek servis yapın.
 
---> Cevizli Erişte

CEVİZLİ ERİŞTE

MALZEME
1 paket erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı ufalanmış peynir
10-15 adet ceviz içi

YAPILIŞI
Erişteyi tuzlu suda haşlayın, süzün. Küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 4-5 çorba kaşığı ufalanmış tulum peynirini ekleyin. Peynir pembeleşinceye kadar çevirin. Yaşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş peyniri serpiştirin. Ceviz içleri ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. (Tulum peyniri yerine Karadeniz yöresine ait keş peyniri de kullanabilirsiniz)
 
---> Cevizli Erişte

Cevizli Erişte

4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 paket hazır erişte
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
3 çorba kaşığı çörek otu
10-15 dal taze nane
20 gr tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.
Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın. Haşlanmış erişteyi ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörek otlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst