MALZEMELER
HAMUR IÇIN
3 Kahve Fincani Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincani Esmer Seker
Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
5 Kahve Fincani Un
750 gr Eksi Elma
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag
2 Kahve Fincani Margarin
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi
3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi
3 ÇorbaKasigi Tozseker
Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin,
tuz, vanilya, seker ve portakal kabugunu karistirin.
Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma tozunu karistirip
yumurtali karisima ilave edin. Elmalarin kabuklarini soyup
ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi küçük küpler
halinde dograyip hamura ekleyin. Yuvarlak bir firin kalibini
yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin
bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak
süsleyin. Çekirdek bulunan kismi alta gelecek sekilde
hamurun üzerine yerlestirin. Margarini küçük parçalara
bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin.
Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde
görüldügü gibi pastanin kenarina yerlestirin.Pastayi firinin
orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina
vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.
Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine
pudrasekeri serpin.Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz.
Bunun için armutlari ayni sekilde hazirlamaniz yeterli olur.
Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da kullanabilirsiniz
HAMUR IÇIN
3 Kahve Fincani Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincani Esmer Seker
Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
5 Kahve Fincani Un
750 gr Eksi Elma
AYRICA
Kalibi Yaglamak Için Yag
2 Kahve Fincani Margarin
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi
3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi
3 ÇorbaKasigi Tozseker
Pudrasekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin,
tuz, vanilya, seker ve portakal kabugunu karistirin.
Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma tozunu karistirip
yumurtali karisima ilave edin. Elmalarin kabuklarini soyup
ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi küçük küpler
halinde dograyip hamura ekleyin. Yuvarlak bir firin kalibini
yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin
bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak
süsleyin. Çekirdek bulunan kismi alta gelecek sekilde
hamurun üzerine yerlestirin. Margarini küçük parçalara
bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin.
Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde
görüldügü gibi pastanin kenarina yerlestirin.Pastayi firinin
orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina
vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.
Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine
pudrasekeri serpin.Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz.
Bunun için armutlari ayni sekilde hazirlamaniz yeterli olur.
Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da kullanabilirsiniz