Cevizli çıtır Kadayıf

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
500 gr Tel kadayıf
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kasesi ceviz veya fındık (yeşil fıstık)
2 Çorba kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için:
2 Su bardağı su
3 Su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Tel kadayıfı önce didikleyip açıyoruz. Üzerine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. Fırın tepsisine margarin sürüp üzerine pekmezi sürüp kadayıfın yarısını tepsiye yayıyoruz. Üzerine çekilmiş cevizi serpiyoruz. Ayırdığımız kadayıfı üzerine seriyoruz. Tatlımızın üzerine bir tepsi yardımıyla baskı yapıp iyice sıkışmasını sağlıyoruz. Bu şekilde 1 saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca tatlımızı başka bir tepsinin içine ters çeviriyoruz. Sonra yine aynı tepsiye alıyoruz. Bu şekilde kadayıfın kızarmış kısmı altta kalmış oluyor. Kadayıf tamamen soğuduktan sonra soğuk şerbetini ilave ediyoruz.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Şerbeti bir tencereye toz şekeri, limonu, suyu koyup kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp soğuduktan sonra tatlımızla buluşturuyoruz. Şerbetini çektikten sonra dilim dilim kesip servis tabağına alıyoruz. Üzerine yeşil fıstık, dondurma veya kaymak koyabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst