Cevizli Biber (hatay)

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER 4 Kişilik
300 gr. ceviz içi
5 adet kuru kake (galeta unu) (kuru ekmek)
10 tane baş biber veya
1 çay kaşığı Kimyon
2 kaşık biber salçası
Tuz
1 adet kuru soğan (küçük)

YAPILIŞI
Baş biberler sıcak suda 20 dk. kadar bekletilip yumuşaması sağlanır. Tohum ve damarları ayıklanıp güzelce yıkanır ve bir süzgece konur. Suyu süzülen biberler ceviz soğan, kuru kake (galeta unu), kimyon ve tuz ilave edilerek et öğütücüsünde püre haline getirilir.

Not: Antakya'da baş biber tabiri yaz mevsiminde kurutulan kırmızı (acı) biber için kullanılır. Cevizli bibere, nar ekşisi ve zeytinyağı konulursa muhammara olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst